eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Ilyen sem volt még világbajnoki mérkőzésen

A labdarúgó-világbajnokság vasárnap délután két órakor kezdődött Marokkó–Belgium mérkőzése előtt az észak-afrikai csapat kapusa, Jasszin Bunu a bemelegítést még elvégezte a pályán társaival, sőt, utána együtt hallgatta a többiekkel a himnuszukat, igaz, közben néhányszor összegörnyedt. Aztán a meccset már a cserekapus, Munir Mohamedi el-Kazsui kezdte.

Nagyon sokáig nem lehetett tudni, mi történt Bonuval, mi lehetett az oka, hogy a himnuszoknál még úgy tűnt, ő véd, aztán a kezdés előtti hagyományos csapatképre már Munir állt rá. Mint kiderült, az első számú kapust gyorfertőzés kapta el, rosszul lett, nem tudta vállalni a védést.

Ilyen sem történt még világbjanoki mérkőzés előtt.

Bár egy kicsit emléktet a történet 1970-ra, amikor az 1966-os vb döntőjének „visaszavágója”, az angol–német mérkőzés előtt Gordon Banks, a világ akkori legjobb kapusa nem tudta vállalni a védést, gyomorfertőzés kapta el. Igaz, ő már el sem jutott a stadionba.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×