eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A dél-koreai Kim Mun Hvan (j) és az uruguayi Darwin Núnez fejeli a labdát a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a H csoportban játszott Uruguay-Koreai Köztársaság mérkőzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. november 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Ri Dzsin Man

Uruguay nem bírt Dél-Koreával, bár lőtt két kapufát

Az uruguayi válogatott gól nélküli döntetlent játszott a dél-koreai csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának csütörtöki nyitófordulójában.

Óriási lendülettel és meglehetősen agresszívan kezdtek a dél-koreaiak, akik jobbak is voltak az első negyedórában riválisuknál. Az uruguayiakat mintha meglepte volna az ellenfél harciassága, hamarosan azonban ritmust váltottak és a félidő derekán átvették az irányítást.

Gólszerzési lehetőség mindkét együttes előtt adódott, de a befejezések nem voltak pontosak. Félóra elteltével a dél-amerikaiak ismét átadták a területet a riválisnak, az ázsiai együttes pedig újfent kezdeményezővé vált, helyzetei is voltak, de gólt nem sikerült szereznie. A lefújás előtti pillanatokban a 160. válogatott meccsén pályára lépő Godín egy szöglet után fejelt remekül,

a labda a jobb kapufáról pattant ki.

Fordulás után nem változott jelentős mértékben a játék képe, egyik együttes sem tűnt fáradtnak, így mindkét kapu előtt alakultak ki veszélyes szituációk. A félidő feléhez érve aztán egyre pontatlanabbá váltak a játékosok, megszaporodott az eladott labdák száma, miközben kemény párharcok és óriási küzdelem jellemezte a mérkőzést.

Cserejátékosokkal frissített mindkét szövetségi kapitány, a hajrához közeledve pedig a dél-koreaiak szorultak be. Az utolsó percekben előbb Valverde, majd Szon próbálkozott távoli lövéssel, de az uruguayi futballista a kapufát találta el, a Tottenham Hotspur sztárja pedig méterekkel a kapu mellé bombázott, így maradt a gól nélküli döntetlen.

(A nyitóképen: A dél-koreai Kim Mun Hvan (j) és az uruguayi Darwin Núnez fejeli a labdát a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a H csoportban játszott Uruguay-Koreai Köztársaság mérkőzésen.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×