eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
A spanyol Ferran Torres (j) belövi válogatottja negyedik gólját a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában játszott Spanyolország-Costa Rica mérkőzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. november 23-án.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Gólzáporral mosta le a pályáról Spanyolország Costa Ricát

A spanyol válogatott történelmi sikerrel 7-0-ra legyőzte Costa Rica csapatát a katari világbajnokság E csoportjának szerdai nyitófordulójában.

Óriási lendülettel kezdtek a spanyolok - gyakorlatilag az első perctől kezdve macska-egér harc zajlott a pályán -, és már a 11. percben vezetéshez jutottak: Dani Olmo a spanyol válogatott történetének 100. gólját szerezte világbajnokságon. Az európai gárda nem állt le, Marco Asensio találatával a félidő közepén megduplázta előnyét, újabb tíz perc elteltével pedig egy büntetővel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

A fordulást követően hatalmas védelmi hibát követően született meg a negyedik spanyol találat, majd Gavi csodálatos kapásgóllal minden idők legfiatalabb spanyol világbajnoki góllövőjévé lépett elő 18 évesen és 110 naposan. Legutóbb ennél fiatalabban Pelé volt eredményes világbajnokságon, a brazilok legendás játékosa a svédek elleni 1958-as döntőben 17 évesen és 249 naposan talált be. A spanyolok a hosszabbításban sem álltak le, még két gólt szereztek, kialakítva ezzel a 7-0-s végeredményt.

Története legnagyobb különbségű győzelmét aratta a világbajnokságon a spanyol válogatott, az eddigi rekord a bolgárok elleni 6-1-es siker volt az 1998-as franciaországi tornán.

(A nyitóképen: A spanyol Ferran Torres (j) belövi válogatottja negyedik gólját a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában játszott Spanyolország-Costa Rica mérkőzésen.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 22:10
×
×
×
×