eur:
393.77
usd:
365.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az argentin Lionel Messi (j) távozik a pályáról a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Szaúd-Arábia mérkőzés után a Loszaíl Stadionban 2022. november 22-én. Szaúd-Arábia 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Argentínának nagyon fáj

Argentínának fáj, hogy 2-1-es vereséggel kezdte a katari labdarúgó-világbajnokságot - nyilatkozott Lautaro Martínez a Szaúd-Arábia elleni mérkőzést követően.

"Ez nagyon fáj. Arról álmodoztunk, hogy győzelemmel kezdjük a vb-t" - mondta az Internazionale csatára. "Ami történt, az a múlt, és most már készülnünk kell a következő mérkőzésre, és előre kell néznünk." Kiemelte, szerinte a találkozót a saját hibáik miatt veszítették el, leginkább a második félidőben.

"Vannak olyan részletek, amelyek megváltoztatják a meccs kimenetelét.

Ki kell javítanunk a hibáinkat"

- tette hozzá.

A szaúdiak középpályása, Abdulelah al-Malki hangsúlyozta, hogy szövetségi kapitányuk, Hervé Renard még korábban sosem tüzelte fel ennyire őket, mint most.

"Renard

megríkatott minket a meccs előtt,

úgy motivált, és felpörgetett minket a második félidőre" - fogalmazott, és tiszteletteljesen "őrültnek" nevezte a francia szakvezetőt.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott argentinok az első félidőt követően úgy vezettek 1-0-ra, hogy több érvénytelenített találatuk volt. Szünet után viszont öt perc alatt fordult a kocka.

Loszaíl, 2022. november 22.
Az argentin Lionel Messi (k) és Mohamed al-Ovaisz szaúdi kapus (b) a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Szaúd-Arábia mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 22-én.
MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit
Loszaíl, 2022. november 22. Az argentin Lionel Messi (k) és Mohamed al-Ovaisz szaúdi kapus (b) a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Szaúd-Arábia mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 22-én. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

A Copa America-győztes dél-amerikaiak 1990-ben kezdték vereséggel a vb-t, azóta viszont - hat győzelemmel és egy döntetlennel - veretlenek voltak a nyitómeccseiken.

Az argentin válogatott 2019. július eleje óta 36 mérkőzést vívott meg veretlenül - 25 győzelemmel és 11 döntetlennel -, és egy mérkőzésre volt attól, hogy beállítsa az olaszok 37-es rekordját, melyet 2018 és 2021 között állítottak fel.

A két együttes előző négy összecsapásán a szaúdiak nem tudták legyőzni riválisukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×