eur:
394.2
usd:
369.96
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Kazany, 2018. június 24.A kolumbiai Abel Aguilar (b) és Davinson Sanchez (j), valamint a lengyel Robert Lewandowski az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának második fordulójában játszott Lengyelország-Kolumbia mérkőzésen a Kazany Arénában 2018. június 24-én. (MTI/AP/Szergej Gric)
Nyitókép: Szergej Gric

Lewandowski megszólalt: itt a lengyel válogatott kiesésének magyarázata

Robert Lewandowski, a lengyel labdarúgó-válogatott kulcsembere az oroszországi világbajnokságon elszenvedett, a csapat kiesését jelentő második vereség után azt nyilatkozta: Kolumbia ellen vasárnap egyedül érezte magát.

A Bayern München támadója a 3-0-s vereségről elmondta: a lengyel csapat "küzdött, hajtott", ez viszont önmagában kevés ahhoz, hogy vb-meccseken győzelmet lehessen aratni. "Itt már minőségre is szükség van, de mi ebből túl keveset nyújtottunk" - mondta a csatár, aki a vb-selejtezők során csapata 28 találatából 16-ot szerzett.

A lengyelek az európai selejtezőket könnyedén vették, 8 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel, valamint plusz 14-es gólkülönbséggel megnyerték a csoportjukat. A vb-kvartettükben az övék volt a legelőkelőbb világranglistás helyezés (8.), az oroszországi tornán azonban két fordulót követően mégis pont nélkül állnak - az első körben Szenegáltól kaptak ki 2-1-re -, és így a vb-n résztvevő tizennégy európai válogatott közül elsőként mondhattak le a továbbjutásról.

Kolumbia ellen Lewandowskit csak hosszú indításokkal tudták játékba hozni a rendkívül passzív lengyel csapattársak, de a dél-amerikai belső védők szinte tökéletesen hatástalanították a Bayern München sztárját.

Adam Nawalka, a lengyelek szövetségi kapitánya szerint Kolumbia ellen gyakorlatilag minden erejüket felemésztette a védekezés.

"Nem bizonyultunk kellően hatékonynak, ellenfelünk minőségben és labdabirtoklásban is jobb volt" - értékelt a szakember. Hozzátette: egygólos hátránynál a második félidő elején próbáltak támadni, de ez veszélyt is hordozott magában. - "Nyilvánvaló volt, hogy a kolumbiai támadók előtt a korábbinál nagyobb üres területek adódtak, amit ők nagyszerűen kihasználtak, és ennek köszönhetően bebiztosították győzelmüket."

A lengyelek csütörtökön, a harmadik fordulóban Japánnal játszanak, amelynek ugyanúgy négy pontja van, mint Szenegálnak. Utóbbi ellenfele a hárompontos Kolumbia lesz.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×