eur:
394.48
usd:
371
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Moszkva, 2018. június 16.Az izlandi Alfred Finnbogason ünnepel, miután gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportja első fordulójában játszott Argentína - Izland mérkőzésén a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 16-án. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: Peter Powell

Argentinok elleni pontszerzéssel debütált Izland

Az izlandi válogatott története első világbajnoki mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott Moszkvában a legutóbb ezüstérmes argentin együttessel szombaton a labdarúgó-vb D csoportjának első fordulójában.

A találkozó argentin fölénnyel indult, amely Agüero remek villanásából érett vezető góllá, ám az izlandiak gyorsan válaszoltak, megszerezve történetük első világbajnoki gólját. Az egyenlítő találatot követően kiegyenlítettebb lett a játék képe, ám a félidő végéhez közeledve ismét óriási nyomás alatt kellett védekeznie a szigetországi együttesnek. Az izlandiak kitartottak, sőt, a félidő végén két helyzettel jelezték, hogy ők sem ülnek rá az eredményre. Az első játékrész argentin fölényét jól jelzi, hogy a dél-amerikai gárda több mint négyszer annyi passzt tudott felmutatni, mint ellenfele.


A fordulást követően kissé lassabb iramban, de változatlan képet mutatva folyt a játék, s bár az argentinok büntetőből újra vezetést szerezhettek volna, Lionel Messi tizenegyesét kiütötte az izlandi kapus, Hannes Halldórsson. A hátralevő időszakban is szinte kizárólag az izlandiak térfelén zajlott a játék, többször veszélyeztettek is az argentinok, de nem tudták még egyszer feltörni a 11 emberrel védekező izlandiak hátsó alakzatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×