eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Sampaoli több kreativitást vár, Hallgrímsson elégedett a szervezettséggel

Jorge Sampaoli, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, a szombati mérkőzésükön nem mindig járatták elég gyorsan a labdát, többek között ezért nem tudták kiharcolni a győzelmet, miközben Heimir Hallgrímsson, az izlandiak edzője a szervezettséget emelte ki a moszkvai világbajnoki összecsapást követő sajtótájékoztatón.

"Az első félidőben talán kreatívabbak voltunk támadásban, a másodikban viszont lassabban játszottunk. Több variációt kell kidolgoznunk arra, hogyan megyünk előre. Már csak azért is, mert ez egy nagyon kiegyenlített csoport" - utalt arra Sampaoli, hogy ezután még a horvátokkal, majd a nigériaiakkal kell megmérkőzniük.

Lionel Messi kihagyott büntetőjével kapcsolatban annyit jegyzett meg,

ez is a futball része.

"Erősnek kell maradnunk csapatként, bízni kell magunkban és tisztában kell lennünk azzal: minden eszközzel rendelkezünk, hogy bárkit legyőzzünk" - hangsúlyozta az argentin kapitány.

Az ötszörös aranylabdás Messit óriási tisztelet övezi a szurkolók körében, a kék-fehérbe öltözött drukkerek akkor is éltették őt, amikor nem rúgta be a tizenegyest. Akárcsak a lelátón felbukkanó világbajnok Diego Maradonát, akinek a kezdőrúgás előtti pillanatokban énekelt a fél stadion.

A szervezettséget dícsérte az izlandi kapitány

"Nagy mérkőzés volt" - szögezte le a másik oldalon Hallgrímsson. "Első alkalommal játszottunk világbajnokságon, talán nem a legszerencsésebb Argentína ellen kezdeni, de azt kaptuk, amire számítottunk. Ellenfelünk több mint 70 százalékban birtokolta a labdát, mi azonban nagyon szervezetten védekeztünk, a fiúk nagyszerű munkát végeztek, nagyon jól dolgoztak össze" - értékelt az izlandi szövetségi kapitány.

Arra a felvetésre, hogy szereti-e ezt a fajta játékot, amit a Szpartak Stadionban mutatott a csapata, úgy reagált, lehet, hogy vannak, akik mást játszatnak és nem érnek el semmit.

"Pontot akartunk szerezni, ennek megfelelően kellett nagyon szervezetten és fegyelmezetten futballoznunk" - tette hozzá.

A tréner beszélt a szurkolóikról is, akik a két évvel ezelőtt Európa-bajnokság után - amelyen a negyeddöntőig jutott az izlandi válogatott - ezúttal is látványosan biztatták kedvenceiket és győzelemként ünnepelték a döntetlent.

"Büszke vagyok a drukkereinkre. Nehéz volt nekik jegyet szerezni, nem tudom, hogy az argentinoknak hogy sikerült ez ilyen nagy számban, mert tőlünk is többen akartak jönni. Akik viszont eljutottak ide, maximálisan mögöttünk álltak."

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×