eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Izgult, de még jobb lehet az új magyar úszósztár

Izgult, de még jobb lehet az új magyar úszósztár

Aki eddig nem hallott róla, jegyezze meg Milák Kristóf nevét: a 17 éves úszó egy nap alatt kétszer is megjavította a junior világrekordot 100 méter pillangón, és már a magyar csúcsot is ő tartja, pedig nem ez az erősebb száma. Úgy vélte, a szombati döntőre még jobb lehet. Cseh László reméli, hogy kettejük közül legalább az egyik dobogóra állhat.

Nem tévedett Milák Kristóf, amikor délelőtt azt mondta, bőven maradt még benne a 100 méteres pillangóúszás elődöntőjére is. A mindössze 17 éves úszó nagyszerű versenyzéssel tovább javította délelőtti junior világcsúcsát, egyúttal 50.77 másodperces idejével megdöntötte Cseh Lászlónak a londoni Európa-bajnokságon felállított tavalyi országos rekordját is (50.86). A magyar versenyző futamában és összesítésben a harmadik helyen jutott a fináléba, megelőzve az olimpiai címvédő szingapúri Joseph Schoolingot is.

Zavarba jött, amikor meglátta a rá várakozó újságírók hadát, és elismerte, hogy izgult a futam előtt, ezért sikerült rosszul a rajtja.

„Remélem, hogy ezen az időn is tudok még javítani. Nem merek ígérni semmit, de a döntőben bármi megtörténhet.

Ki vagyok pihenve, mert ez az egyetlen számom a vb-n. Amikor megláttam, hogy az ifjúsági Eb-n úszott időmmel harmadik lettem volna 200-on, az feldobott és motivált a 100 méterre. Ha már 200-on nem indulhattam, akkor szeretnék egy jót úszni a másik távon” – nyilatkozta.

Milák azt mondta, az edzője azt kérte tőle, hogy a rajt, a forduló és a célba érkezés legyen jó, és végül ebből kettő jó is lett.

Úgy vélte, hogy a legjobb idővel továbbjutó amerikai Caeleb Dressel messze van, de nem tudja még, hogy kit lehet megfogni majd a döntőben és kit nem.

A szombat délutáni fináléra ugyanúgy készül, mint eddig, délelőtt is edzeni fog, mert jó állapotban érzi magát.

Cseh László elképesztő hajrával lett futamában második 51.16 másodperccel, és összesítésben a hatodik idővel kvalifikálta magát a fináléba.

„Megbeszéltük az edzőmmel, hogy nekem nem az első 50-en kell megnyernem a versenyt, hanem a táv második felében jönnöm. Ennek is köszönhető, hogy most Milák Kristóf megdöntötte az országos csúcsomat, hiszen a jó kezdés nem árt. Abba a helyzetbe kerültem, hogy

nekem kell a fiatalok után mennem, de valamilyen szinten örülök ennek”

– jelentette ki.

A Kazanyban és Rióban ebben a számban ezüstérmes úszó azt mondta, amikor szeptemberben újrakezdi az edzéseket, akkor az első 50 méter dinamikáján kell javítania, annak alaptétele pedig a rajt és a kidelfinezés.

„Azt nem tudom, hogy hol fogok három tizedet találni a döntőre.

Ha megszakadok, a mozdulatot, az egész rajtot akkor sem tudom megtanulni fél nap alatt. Ezt a nulláról kell felépíteni” – mondta.

Kiemelte: fel van dobódva, azzal együtt, hogy megdöntötték a rekordját.

„Így legalább nem rajtam van a teher, nem én vagyok az esélyes, én csak úszkálok majd a döntőben” – közölte mosolyogva.

Hangsúlyozta, hogy mindent megpróbál majd a fináléban, és reméli, hogy legalább egy magyar a dobogón lesz.

„Meglepődtem, hogy Chad Le Clos nem került be. Én is aggódtam kicsit, hogy nem úgy jön ki a lépés, de nagyon jól ment az utolsó 50 méter, aminek örülök. A második futam szenzációsat úszott,

Kristóf is fantasztikus,

már az ifi Eb-n is láttam, hogy nagy dolgokra lehet képes. Fel kell vennem a harcot” – fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×