eur:
396.46
usd:
370.25
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
Gazdag Dániel (b) és Sallai Roland, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott tagjai a csapat sajtótájékoztatóján Weiler-Simmerbergben 2024. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sallai Roland: a matek csak azután kezdődhet, ha megvertük a skótokat

Sallai Roland és Gazdag Dániel szerint addig nem érdemes számolgatni, amíg a magyar labdarúgó-válogatott nem győzte le vasárnap a skót csapatot az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.

„Ha nem látnánk esélyt a továbbjutásra, túlzással élve valószínűleg már nem lennénk itt. Szeretnénk a legjobb teljesítményünket nyújtani, a matek pedig csak azután kezdődhet, ha megvertük a skótokat” – jelentette ki a pénteki sajtótájékoztatón a Freiburg támadója. „A németek elleni meccsből kell kiindulni, ott a kompakt védekezésből próbáltunk gyors ellentámadásokat vezetni. Megvoltak a lehetőségeink gólokat szerezni, ezt kell csinálni Skócia ellen is, azaz a kompakt védekezés a kulcsa a következő találkozónak is”.

A 27 éves futballista arról is beszélt, hogy az Eb-n felszabadultan tudott pályára lépni mindkét találkozón, a cselei "ülnek", kifejezetten jó formában érzi magát, ugyanakkor saját teljesítményénél sokkal fontosabb a csapat jó szereplése, ezért meg kell nyerni az utolsó csoportmeccset.

„A Svájc elleni első félidőről már nem szeretnénk beszélni, a németek elleni mérkőzés már sokkal jobban nézett ki, gyors átmenetek és abból a helyzetek gyors kialakítása a kulcs, de ha megvannak a lehetőségek, azt értékesíteni is kell. A csapategység és a jó hangulat megvan, ez segít a mentális ráhangolódásban. Mindegy hogyan, de nyerni kell, akár csúnya meccsen is” – mondta Sallai, aki szerint tudják mire számíthatnak a szigetországiaktól, a riválisnak is megvannak a kiemelkedő labdarúgói, de nekik a saját játékukra kell összpontosítani.

Gazdag Dániel egyetértett, hogy számolgatni egyelőre felesleges, amíg nem gyűjtötték be a három pontot. Úgy vélte, ha egy ponttal mennek haza, az ugyanolyan keserű lenne, mint pont nélkül.

„Skócia más játékstílust képvisel, mint az előző két ellenfelünk. Mindkét csapatnak csak a három pont megszerzése lehet jó, ezért a kompakt védekezésből kell kiindulni, mert arra kell törekedni, hogy egyáltalán ne kapjunk gólt. Skóciának megvan a maga stílusa, ami nagyon fizikális, de felkészültünk erre” – mondta a Philadelphia Union támadója, aki elismerte, az utóbbi időben nem tudta a legjobbját nyújtani a válogatottban, erről beszélt is Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, aki elmondta neki, miben kell előrelépnie.

A kispesti nevelésű Gazdag kifejtette, nevetésre és jó kedvre mindig szükség van, de nem hülyéskedik el az edzéseket. Viszont a tréningeken kívül igyekeznek Sallaival jó kedvet teremteni, ami sikerült is, de azért ennél fontosabb feladataik is vannak az Eb-n.

A magyar csapat két kétgólos vereséget követően vasárnap 21 órától Skóciával találkozik a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában, és mindenképpen győznie kell, hogy csoportharmadikként maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.

Ha a foci Eb-k kulisszatitkai érdeklik, hallgassa meg Szalai Ádámmal készült exkluzív interjúnkat:

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Orbán Balázs: Magyarország feloldhatja a vétóját az EPF-nél

Orbán Balázs: Magyarország feloldhatja a vétóját az EPF-nél

Magyarország megfelelő ajánlatért cserébe feloldhatja a vétóját az Európai Békekeretből Ukrajnának szánt támogatások esetében. A Fidesz és a KDNP semmilyen frakcióhoz nem csatlakozna, de új képviselői csoportot létrehoznának az Európai Parlamentben. A magyar kormány Ursula von der Leyen újraválasztását sem támogatja – mondta el Orbán Balázs, Orbán Viktor magyar miniszterelnök tanácsadója egy doorstep interjú során a Portfolion-nak a brüsszeli EU-csúcs szünetében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×