eur:
396.6
usd:
370.35
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
A spanyol Alvaro Morata (7), Dani Carvajal (k) és Lamine Yamal (19), miután az olasz Riccardo Calafiori öngólt vétett a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Spanyolország-Olaszország mérkőzésen a gelsenkircheni AufSchalke Arénában 2024. június 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Negyedszer vadászta le a címvédőt a spanyol csapat

Már a hatvanas években is megvolt ez a képességük.

Spanyolország negyedik alkalommal találkozott az Európa-bajnoki cím aktuális védőjével és megint nyert.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) pénteki összefoglalójában a spanyol-olasz (1-0) Eb-meccs kapcsán felidézte, hogy a spanyolok 1964-ben a szovjeteket 2-1-re, 1984-ben a németeket 1-0-ra, 2008-ban pedig a görögöket 2-1-re verték a kontinensviadalon.

A játéknap érdekességeit csokorba gyűjtve az IFFHS kiemelte, hogy a spanyol az a csapat, amelynek riválisai a vele vívott Eb-meccseken a legtöbb öngólt szerezték, szám szerint négyet, ebből hármat a 2021-es Európa-bajnokságon. Figyelemre méltó, hogy a csütörtöki összecsapáson az itáliai együttes mindössze négy lövéssel próbálkozott, a legkevesebbel az eddigi összes Eb-mérkőzését tekintve.

Spanyolország második győzelmét aratva kvartettjében már a második játéknapon bebiztosította a csoportelsőséget, Eb-históriájában második alkalommal. Az első ilyen 2008-ban volt, amikor végül Európa-bajnok lett.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×