eur:
396.84
usd:
371.25
bux:
71013.43
2024. június 27. csütörtök László
COLOGNE, GERMANY - JUNE 19: Scott McTominay of Scotland and Vincent Sierro of Switzerland battle for the ball during the UEFA EURO 2024 group stage match between Scotland and Switzerland at Cologne Stadium on June 19, 2024 in Cologne, Germany. (Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)
Nyitókép: Alex Gottschalk/DeFodi Images/Getty Images

Egy átminősített gól és egy szép találat - döntetlen a magyar csoportban

A magyar érdekeltségű csoportban 1-1-es döntetlent hozott a skót-svájci mérkőzés a németországi labdarúgó Európa-bajnokság második fordulójában, szerdán.

A skótok a házigazda németek elleni 5-1-es vereséggel kezdték a tornát, míg a svájciak a magyarokat múlták felül 3-1-re a nyitófordulóban.

A pont nélküli skótok kezdték jobban a meccset, és a 13. percben egy öngóllal szereztek vezetést. Érdekesség, hogy az első körben is öngólt vétettek ellenük. (Frissítés: cikkünk megjelenésekor az M4 Sport tévéközvetítése szerint mégsem öngól, hanem Scott McTominay neve mellé könyvelik a találatot.) A folytatásban erőre kapott a rivális, majd egy sikeres letámadás végén Shaqiri egyenlített látványos találattal, ezzel ő lett hazája első játékosa, aki három kontinenstornán is betalált (2016, 2021, 2024). A szünetig lendületben maradtak a svájciak, de előbb Dan Ndoye gólját les miatt érvénytelenítették, majd Angus Gunn-nek kellett nagyot mentenie.

A fordulás után is Svájc kezdeményezett, két nagy helyzete is volt, ám a 67. percben a skótok újból vezethettek volna, Grant Hanley fejese viszont csattant a kapufán. A hajrához közeledve mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, Svájc újabb lesgólt szerzett Breel Embolo révén, majd a 89. percben a csereként beállt Zeki Amdouni fejelt a kapu mellé. Az utolsó percekben még a skótok veszélyeztettek, ám kimaradt a ziccer, és így maradt a döntetlen.

A csoportkör vasárnapi zárófordulójában a skótok a győzelmi kényszerben lévő magyarokkal találkoznak Stuttgartban, a svájciak pedig a már biztos nyolcaddöntős németekkel csapnak össze Frankfurtban.

Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×