eur:
390.26
usd:
357.54
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes

A holland tévé képei mutatják: Gündogan szabálytalanul lökte Willi Orbánt, Emre Can kezezett

Az X-re feltöltött kép, amelyet a holland televízió, a NOS közvetítéséből vágtak ki, jól mutatja: Ilkay Gündogan nem vállal lökte meg Willi Orbánt, s főleg nem a magyar védő vállát érte el. Emre Can pedig kezezett az utolsó percekben.

Ettől függetlenül felróható, hogy a jelenet helyszínétől a magyar tizenhatos vonala felé álló játékostársak, Szoboszlai Dominik és Bolla Bendegúz miért fordultak előre a szabálytalanságot jelezve, miért nem azonnal indultak a labdáért. Értékes másodperceket veszítettek ezzel.

A kép forrása: X / Referees Robbing
A kép forrása: X / Referees Robbing

Ugyancsak ez a forrás emeli ki, hogy Emre Can kezére pattant a labda a hosszabbítás perceiben, mégsem ítélt Danny Makkelie büntetőt a magyar csapat javára.

Felvetődik a kérdés: van-e egységes bíráskodás? Ha a Szlovákia–Belgium mérkőzésen a VAR és a technika elvette Lois Openda kezezése miatt a belgák, illetve Romelu Lukaku gólját, itt miért nem született ítélet?

A kép forrása: X / Referees Robbing
A kép forrása: X / Referees Robbing

A vitatható játékvezetői ítéletekről Marco Rossi is beszélt a mérkőzés utáni interjúban.

A meccs legjobbjának választott és a második gólt szerző Ilkay Gündogan szerint nem történt szabálytalanság a Rossi által kifogásolt első találatnál, amikor ő ütközött Willi Orbánnal.

„Meglepődtem, hogy egyáltalán visszanézték. Elég sokat játszottam Angliában, ott mindenki röhögött volna, ha ezt a gólt elveszik” - mondta az FC Barcelona középpályása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Elromlott a tőzsdei hangulat, mégis erősödik a forint - Mi történik?

Elromlott a tőzsdei hangulat, mégis erősödik a forint - Mi történik?

Csütörtökön délelőtt is folytatódott a forint trendszerű erősödése a viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban, a dollár gyengélkedése mellett, így 390 alá jutott az euróval szemben, azaz öthetes csúcsra ért a magyar fizetőeszköz. A dollár négyhavi mélypontra süllyedt az euróval szemben Donald Trump újraválasztási esélyeinek növekedése mellett, így a zöldhasúval szemben szintén öthetes csúcsra ért a forint 356 közelében. Ott azonban egy nagyon fontos technikai szint húzódik, ami akár meg is állíthatja a forint mentelését, és a délutáni órákban 358 közelébe vissza is gyengült a forint. Ma szinten tartotta az irányadó kamatokat az Európai Központi Bank, a sajtótájékoztatón pedig Christine Lagarde elnök nagyon kerülte, hogy konkrét iránymutatást adjon a szeptemberi kamatcsökkentés esélyeivel kapcsolatban, így a devizapiacokon elmaradtak a nagyobb kilengések.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×