eur:
396.8
usd:
371.53
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Nego Loic (b) és Szoboszlai Dominik a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott tagjai a csapat nyilvános edzésén Weiler-Simmerbergben 2024. június 12-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Érkezett egy nem túl jó hír a magyar válogatottról

Nego Loic és Balogh Botond nem vett részt a magyar labdarúgó-válogatott keddi edzésén, így vélhetően egyikük sem lesz bevethető szerdán a házigazda németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

A francia születésű Nego az éppen két héttel ezelőtti, írországi felkészülési meccsen elszenvedett sérülése után már labdás gyakorlatokat is végzett Németországban, ezúttal viszont egyáltalán nem futott ki az edzőpályára. A korábban szintén sérüléssel bajlódó Styles Callum ugyanakkor a tréning nyilvános részében együtt dolgozott a társaival.

A gyakorláson megjelent a 6500 lakosú Weiler-Simmerberg polgármestere, Tobias Paintner, aki elmondta, nagyon boldog, hogy az egyik Eb-résztvevő ezt a falut választotta bázisául és igyekeznek minden igényt kielégítő körülményt biztosítani a magyarok számára, hogy ezzel megmutassák a település vendégszeretetét és kiváló adottságait. Hozzátette, kifejezetten drukkol Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének, hogy továbbjusson a csoportból, mert a falu lakóival együtt azt szeretnék, ha minél tovább maradna a magyar válogatott.

A játékosok érkezésükkor aláírták a falu emlékkönyvét, a magyar szövetség (MLSZ) képviseletében Vági Márton főtitkár vette át Weiler-Simmerberg ajándékát, egy kolompot, míg az MLSZ egy aláírásokkal díszített hivatalos Eb-labdát adott át a városvezetőnek.

A közel 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az Európa-liga 2020-as döntőjének játékvezetője, a holland Danny Makkelie sípjelére szerdán 18 órakor kezdődik a magyar–német összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
Megszólalt az Európai Bizottság a magyar fizetésekről

Megszólalt az Európai Bizottság a magyar fizetésekről

A feszes munkaerőpiac és a legkisebb bérek jelentős emelése miatt igen magas bérdinamika alakult ki Magyarországon az Európai Bizottság friss jelentése szerint. Az előrejelzés szerint a gazdasági fellendülés várhatóan növeli a munkaerő iránti keresletet és alacsonyan tartja a munkanélküliséget. Mindeközben azonban a bérdinamika le fog lassulni, így a munkaerőköltség növekedése visszafogottabb lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×