eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Harry Kane angol csapatkapitány (j) és csapattársa, Bukayo Saka a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében játszott Olaszország-Anglia mérkőzés végén a londoni Wembley stadionban 2021. július 11-én. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja.
Nyitókép: MTI/EPA Pool/Laurence Griffiths

Eb-döntő: négy rasszista támadót letartóztattak

Marcus Rashford, Jadon Sancho és Bukayo Saka hibája szította fel az aljas indulatokat.

Eddig négy embert tartóztattak le abban a nyomozásban, amelyet a brit labdarúgást felügyelő egység (UKFPU) a vasárnapi Európa-bajnoki döntővel összefüggésében, a tizenegyest hibázó színes bőrű angol játékosokat ért rasszista támadások kapcsán indított.

Az olaszokkal szemben elbukott finálét követően Marcus Rashford, Jadon Sancho és Bukayo Saka is egyes szurkolók céltáblájává vált, a közösségi médiában, Facebookon, Instagramon és a Twitteren számos rasszista bejegyzés született a futballistákkal kapcsolatban.

Mark Roberts főkapitány elmondta, mindenkit megdöbbentett, hogy ezeket az inzultusokat a honfitársaik követték el a játékosokkal szemben.

Boris Johnson miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a kormány kiterjeszti a labdarúgásban alkalmazott büntetéseket – kitiltás a stadionból – az online elkövetett hasonló esetekben is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×