eur:
394.95
usd:
363.53
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyon, 2017. február 9.Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke sajtóértekezletet tart a szervezet végrehajtó bizottságának ülése után Nyonban 2017. február 9-én. (MTI/EPA/Martial Trezzini)
Nyitókép: MARTIAL TREZZINI

Nem lesz többé olyan Eb, mint az idei volt

Az Európai Labdarúgó Szövetséget vezető Aleksander Ceferin a jövőben nem támogatja a mostanihoz hasonló, összeurópai kontinenstornákat.

A szlovén sportvezető indoklása szerint nem fair, hogy egyes válogatottak szinte végig hazai környezetben játszhattak a vasárnap záruló viadalon, míg másoknak folyamatosan utazniuk kellett.

"Ez túlságosan nagy kihívás és egyáltalán nem korrekt, hogy volt, akinek több mint tízezer kilométert kellett utaznia, és volt, akinek alig ezret" - fogalmazott Ceferin, aki szerint ez nemcsak a csapatokkal, de a szurkolókkal is kitolás.

"Néhányuknak Rómából Bakuba kellett volna utazni pár nap alatt. Érdekes ez a lebonyolítás, de nem hiszem, hogy gyökeret ver és valaha megismételjük"

- jelentette ki az elnök.

A mostani Eb-t 11 ország egy-egy városában - köztük Budapesten - rendezték, a következő, 2024-es tornának Németország tíz városa ad majd otthont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×