eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A spanyol Dani Olmo (j) fejel a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában játszott Spanyolország-Svédország mérkőzésen a sevillai La Cartuja stadionban 2021. június 14-én.
Nyitókép: MTI/AP pool/Thanászisz Sztavrakisz

Spanyol–horvát – Bajban a Real Madrid hívei: kinek szurkoljanak?

A horvát szurkolók már megérkeztek Koppenhágába. Spanyolok is vannak, de kevesebben. Pedig a Parkenbe – a budapestit kivéve a többi helyszínnel összehasonlítva – viszonylag sok szurkoló mehet be a 18 órakor kezdődő Horvátország–Spanyolország nyolcaddöntőre: huszonötezer.

A 24 sata (24 óra) című zágrábi napilap megszólaltatott néhányat a spanyol fővárosban élő horvátok közül. Főcímében közli a tapasztalatukat: „A spanyolok azt mondják, mi vagyunk a jobbak”. Majd az alcím megmagyarázza az elsőre több mint meglepő állítást: „Természetesen Luka Modrić miatt.”

Kétségtelenül különös, s az eddigi spanyol–horvát mérkőzéseken nem tapasztalt helyzetben vannak a Real Madrid hívei. A spanyolok keretében egyetlen játékosuk sincsen, ellentétben például a két csapat legutóbbi spanyolországi mérkőzésével.

2018 szeptemberében hat Real Madrid-futballista kezdett a két válogatott történetének eddigi legfölényesebb spanyol diadalát (6–0) hozó mérkőzésen Elchében.

A horvátoknál viszont ott lesz Luka Modrić, akit imádnak, s akinek a skótok elleni teljesítménye Madridban is mindenkit lenyűgözött.

A Marca ugyanakkor idézi a PSG csatárát, Sarabiát, aki arra is figyelmeztet: Horvátország nem egyenlő Modrićcsal, több más kitűnő játékosa is van a világbajnoki ezüstérmesnek. Luís Enrique szövetségi kapitány arról beszélt, hogy sem a csapat hozzáállása, sem a formája nem változott a svédek elleni rajt óta, annyi történt, hogy a szlovákok ellen kihasználták a helyzeteket. Különleges, hogy

a spanyol csapatban még egyetlen olyan játékos sem szerzett gólt az Eb-n, aki a hazai bajnokságban, a La Ligában futballozik.

A Sportske Novosti, az ismert horvát sportnapilap főcíme: A győzelemért. S hozzáteszi: Nyerjünk Ivan Perišićért. A skótok ellen remek teljesítményt nyújtó szélső koronavírusos fertőzése miatt nem játszhat.

Kulcsfigurája lehet a mérkőzésnek a minden bizonnyal Koke helyén a kezdő csapatba visszatérő Dani Olmo, aki hat esztendőn keresztül a Dinamo Zagreb futballistája volt, kitűnően megtanult horvátul. A bátyja, Carlos mostanság is még egy zágrábi klub, a Lokomotiva védője. Négy-öt évvel ezelőtt komolyan felvetődött, hogy Dani Olmo felveszi a horvát állampolgárságot, az A-válogatottság miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×