eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart Szófiában 2020. október 7-én, egy nappal a Bulgária elleni labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Kemény Dénes: Marco Rossinak el kell döntenie, hogy továbbra is úgy védekezünk-e, ahogy a csövön kifér

Az egykori pólós sikerkapitány az InfoRádióban azt mondta, ha a skótok tanultak volna tőlünk, továbbjuthattak volna az Eb-n Horvátországgal szemben.

Este 9 órától a magyar labdarúgó-válogatott a németekkel küzd meg Münchenben az Európa-bajnokság csoportkörének zárófordulójában, a tét a nyolcaddöntőbe jutás.

Kemény Dénes, az InfoRádió Eb-szakértője szerint a magyarok önbizalma "nyilván megnőtt".

"Két olyan meccset játszottak, ahol a közönség nagyon elégedett volt velük, és magukkal is elégedettek lehettek, függetlenül attól, hogy az első mérkőzés 0-3 lett Portugália ellen. Szerintem itt az a nehéz kérdés Marco Rossi előtt, hogy miután győznünk kell a továbbjutáshoz, továbbra is úgy védekezünk, ahogy a csövön kifér, és bízunk abban, hogy egy-egy ellentámadásból gólt szerzünk,

vagy változtatunk, és olyan bátor támadójátékkal próbálkozunk, amit eddig nem engedhettünk meg magunknak, tekintettel az ellenfelek minőségére"

- vázolta.

A csoport másik mérkőzésén a csoport élén álló, 4 pontos franciák a Puskás Arénában játszanak a portugálokkal, a döntetlen mindkét együttesnek biztos továbbjutást ér. Hogy ezek után mekkora küzdelem várható, arról az egykori pólós sikerkapitány azt mondta, "ezek értelmes, intelligens játékosok, és bármit is fognak kérni az edzők, nem fognak megszakadni, hosszú még az Eb. Nem lennék meglepve, ha egy unalmas döntetlen lenne, mondom ezt olyan szakemberként, aki számtalan olyan világversenyen járt, ahol utolsó csoportmeccseken a kártyák már ki voltak osztva".

Kemény Dénes az előző napi eseményekről szólva azt mondta, remélte, hogy az angoloknak egyszer már "elsül a lábuk" (Anglia-Csehország 1-0 és csoportgyőzelem).

"Az lehetett ennek a lelki háttere, hogy benne volt, bárki továbbjuthat, bárki kieshet, ezért inkább egy biztonságos meccsen egy gólt találtak, aztán a biztonságra törekedtek, jól védekeztek" - fogalmazott.

A horvátokkal szemben alulmaradó skótokról azt mondta, hogy

"nem tanultak tőlünk".

"Mi mit csináltunk? Hősiesen védekeztünk, és volt mind a két meccsen esélyünk gólt lőni. Ha felmérik a saját csapatukat és a horvátokat, és ők is ezt csinálták volna, egy gólt találva tovább is juthattak volna" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×