eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Továbbra is nyeretlenek a labdabirtoklás rekorderei az Eb-n

A spanyolok nem tudták megnyerni második (ugyancsak sevillai) mérkőzésüket az idei labdarúgó Európa-bajnokságon. A svédek elleni 0-0 után ezúttal 1-1-re végeztek a lengyelekkel.

Luis Enrique válogatottja, egy les gyanús helyzetből, Álvaro Morata góljával került előnybe. A Juventus csatárának ez volt a negyedik gólja az Eb-ken, egyedül Fernando Torres (5) volt eredményesebb nála. A spanyolok legutóbbi öt Eb-góljából Morata szerzett négyet.

A lengyelek Robert Lewandowski – kicsit szabálytalannak tűnő – fejesével egyenlítettek. A Bayern világklasszisa a 2012-es és a 2016-os Eb-n szerzett egy-egy gólt, bár az sem volt klubformájához méltó teljesítmény. A 2018-as vb-n nem talált a kapuba, ellenben az idei Eb-n megszületett az első gólja.

Két perccel a lengyel találat után a spanyolok büntetőt lőhettek, de Gerard Moreno a jobb kapufára lőtte a labdát.

A spanyolok 76 százalékban birtokolták a labdát, az első két meccsüket összeadva 81 százalékos a labdabirtoklás, kiemelkedően a legtöbb a 24 csapaté közül. Ugyanakkor 15 csapat többször nyert, mint ők.

A lengyelekhez beállt Kacper Kozłowski, aki 17 évesen és 246 naposan az Eb-történelem legfiatalabb játékosa lett.

Két kör után a csoportban a svédek vezetnek (4 pont), a szlovákok (3), a spanyolok (2) és a lengyelek (1) előtt. Ha a lengyelek megverik a svédeket, továbbjutnak, függetlenül attól, hogy most az utolsó helyen állnak.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×