eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Lille, 2016. június 15.A szlovák Marek Hamsik ünnepel, miután gólt lőtt az orosz válogatott kapujába 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportja második fordulójában játszott Oroszország-Szlovákia mérkőzésen a lille-i Pierre-Mauroy Stadionban 2016. június 15-én. (MTI/EPA/Laurent Dubrule)
Nyitókép: A szlovák Marek Hamsik ünnepel, miután gólt lőtt az orosz válogatott kapujába 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjában játszott Oroszország-Szlovákia mérkőzésen 2016. június 15-én. (MTI/EPA/Laurent Dubrule)

Bénes László és egy Fradi-játékos is ott a szlovák Eb-keretben

A válogatottsági rekorder Marek Hamsík sem marad otthon.

A válogatottsági rekorder Marek Hamsík a legnagyobb név a jövő pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra nevezett szlovák válogatott végleges, 26 fős keretében.

A nemzeti együttesben eddig 126 alkalommal szerepelt és 26 gólt szerzett támadó középpályás nevezése nem meglepő, ugyanakkor a Napoli korábbi sztárja kikerült a figyelem középpontjából, mióta 2019 januárjában elhagyta az olasz együttest és Kínába szerződött. Jelenleg a svéd IFK Göteborgban futballozik, viszont a bajnokság áprilisi rajtjánál még nem léphetett pályára egy kisebb sérülés miatt, azóta pedig csak hatszor játszott a skandinávoknál.

A szlovák csapatnál nagy kérdés, hogy Hamsík mire lesz képes, mert az ő játéka alapvetően határozza meg a válogatott teljesítményét.

Stefan Tarkovic szövetségi kapitány dolgát nehezíti, hogy a keddi, Bulgária elleni felkészülési találkozón megsérült David Strelec, a Slovan Bratislava 20 éves csatára, akit így ki kellett hagynia az Eb-keretből, melyben ott van a magyar bajnok Ferencváros középpályása, Robert Mak.

A szlovákok nagyon kemény csoportba kerültek a részben budapesti rendezésű kontinenstornán, mivel a lengyel, a spanyol és a svéd együttessel kell megküzdeniük a továbbjutásért.

A szlovák keret:

kapusok:

Martin Dubravka (Newcastle), Marek Rodak (Fulham), Dusan Kuciak (Lechia Gdansk)

hátvédek:

Peter Pekarik (Hertha Berlin), Lubomir Satka (Lech Poznan), Denis Vavro (Huesca), Milan Skriniar (Internazionale), Tomas Hubocan (Omonia), David Hancko (Sparta Praha), Martin Koscelnik (Liberec), Martin Valjent (Mallorca)

középpályások:

Marek Hamsík (IFK Göteborg), Stanislav Lobotka (Napoli), Patrik Hrosovsky (Genk), Juraj Kucka (Parma), Ondrej Duda (1. FC Köln), Robert Mak (Ferencváros), Vladimir Weiss (Slovan Bratislava), Bénes László (Augsburg), Lukas Haraslin (Sassuolo), Jakub Hromada (Slavia Praha), Tomas Suslov (Groningen), Jan Gregus (Minnesota United)

csatárok:

Michal Duris (Omonia), Robert Bozenik (Feyenoord), Ivan Schranz (Jablonec)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×