eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra
Nyitókép: Per Fledelius

31 év után leszáll a nyeregből Kusztor Péter

Kusztor 2010-ben és 2012-ben nyert mezőnyversenyben bajnoki címet, előbbi évben időfutamban is aranyérmes volt az ob-n, 2008-ban pedig szerepelt a pekingi olimpia országúti mezőnyversenyében.

Lezárja hosszú pályafutását a korábbi magyar bajnok és olimpikon kerékpáros Kusztor Péter.

"Úgy tűnik, ez volt az utolsó profi évem. Ez egy rendkívül nehéz pillanat számomra, 31 esztendőt töltöttem ebben a csodálatos sportágban, ám elérkezett a lezárás ideje" - jelentette be kedden az Instagramon a negyvenedik születésnapját december 27-én ünneplő Kusztor. Hozzátette: ez nem csupán egy periódus volt, hanem az egész élete, most pedig új fejezetet nyit.

Kusztor 2010-ben és 2012-ben nyert mezőnyversenyben bajnoki címet, előbbi évben időfutamban is aranyérmes volt az ob-n, 2008-ban pedig szerepelt a pekingi olimpia országúti mezőnyversenyében. A 2018-as cseh körversenyen történt bukása nyomán derült ki róla, hogy cukorbeteg, ezt követően került az egyes típusú diabéteszes sportolókból álló Novo Nordiskhez.

Hat idényt tekert a Pro Team (korábban: prokontinentális) besorolású amerikai csapatban, amellyel 2019-ben és 2021-ben is szerepelt az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok közé tartozó Milánó-Sanremón.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×