eur:
397.24
usd:
356.71
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
Nyitókép: X/Lewis Hamilton

Lewis Hamilton nyíltan beszélt a depresszióval való küzdelméről

A Mercedes Formula–1-es pilótája évek óta mentális problémákkal küzd.

„Nagyon nehéz időszakai” voltak a 20-as éveiben, és nagyon fiatal korától fogva depresszióval küzdött – modnta Lewis Hamilton a The Sunday Timesnak.

A Stevenage-i születésű versenyző több F1-es futamot nyert, mint bárki más (105-öt), és övé a legtöbb pole pozíció (104) és dobogós helyezés (201) rekordja is. A siker ugyanakkor nem jelentette azt, hogy elbúcsúzhat a fiatal korát megkeserítő lelki kihívásoktól.

Nagyon fiatal koromtól, már 13 évesen depresszióval küzdöttem. Azt hiszem, a versenyzés jelentette stressz, illetve az iskolai küszködés okozhata. A bullying. Senkivel nem tudtam beszélgetni" – mondta a The Guardian cikke szerint.

A koronavírus-járvány idején elkezdett hajnali ötkor kelni, hogy meditáljon, mielőtt futni indul. Kezdetben küzdött, hogy lecsendesítse az elméjét, de mostanra már egy nagyszerű módszert lát a meditációban arra, hogy kapcsolatba lépjen belső világával, érzéseivel és rájöjjön, mit tehet. Beszélt arról is, hogy néhány éve beszélt egy terapeutával, de az nem segített neki sokat, viszont mostanában ismét keresne egyet.

A 39 éves versenyző a 2024-es szezonban aratott két Grand Prix győzelme után a hatodik helyen áll a jelenlegi versenyzői tabellán. 12 év Mercedes után a kampány végén a Ferrarihoz költözik.

Címlapról ajánljuk
Lázadnak a Kalózok, szakad a cseh kormánykoalíció

Lázadnak a Kalózok, szakad a cseh kormánykoalíció

A cseh kormánypártok között kialakult viták miatt a Kalózpárt kedden kilép a koalícióból – jelentette be a párt elnöke, Ivan Bartoš. Ezt a lépést követi majd a párt két – külügy- és jogalkotási – miniszterének lemondása.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×