eur:
394.98
usd:
356.6
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél
Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának első szabadedzésére érkezik a szuzukai pályán 2024. április 5-én. A futamot április 7-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Alonso szerint az Aston Martin lett a jövő csapata

Newey korábban "ősellenségének" nevezte a világbajnokot.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso szerint az Aston Martin lett "a jövő csapata" azután, hogy szerződtette Adrian Neweyt.

A 43 éves spanyol versenyző a hétvégi, Azeri Nagydíj helyszínén arról beszélt, hogy az F1 legjobb tervezőjének tartott brit szakember leigazolásával, valamint a 2026-tól életbe lépő új szabályokkal az istállóé a jövő.

"Nagyszerű plusz ő a csapatnak. A bejelentés után azonnal írtam neki, de szerintem mindenki más is. Nagyon szerettem volna vele dolgozni" - mondta a veterán pilóta, akit Newey korábban "ősellenségének" nevezett amiatt, hogy aktuális csapatával mindig igyekezett borsot törni az általa tervezett versenyautókat vezetők orra alá.

A 65 éves, jelenleg még a címvédő Red Bull alkalmazásában álló brit szakember márciusig nem kezdheti el a munkát új csapatánál, így a jövő évi autókra kevés ráhatása lesz, a Forma-1 szabályrendszere ugyanakkor 2026-tól jelentősen megváltozik, így az új korszakot már egy teljesen Newey tervezte géppel kezdheti majd meg az Aston Martin.

Newey májusban jelentette be, hogy 19 esztendő után elhagyja a világbajnok Red Bullt, mert új kihívást akar keresni. A szakmája legjobbjának tartott tervező autói összesen 25 egyéni és konstruktőri világbajnoki címet hoztak a Williams, a McLaren és a Red Bull csapatainak.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×