eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
A white volleyball on the floor in a darkened gym.See my
Nyitókép: garymilner/Getty Images

Felemás magyar röplabdanap az Eb-ciklus kezdetén

Dánok otthon és dánok itthon; a nők idegenben győztek, a férfiak itthon kikaptak Eb-selejtezőn.

A magyar férfi röplabda-válogatott háromszettes vereséget szenvedett a dánoktól az Európa-bajnoki selejtezősorozat szombati nyitányán az Érd Arénában.

Az Eb-szereplésre 2001 óta váró magyar csapat az első játszmában még az "öltözőben ragadt", ezt kihasználva a dánok hamar lezárták a nyitószettet. A következő két játékrész már szorosabban alakult, azonban a magyarok nem tudtak szettet nyerni, így 3-0-s vereséget szenvedtek.

Ifjabb Nagy Péter szövetségi kapitány együttese augusztus 29-én a csoportfavorit törökök vendége lesz Ankarában. A maradék két meccset jövőre rendezik.

A hét háromcsapatos csoportból az elsők mellett az öt legjobb második jut ki a 2026-os, bolgár, finn, olasz és román közös rendezésű viadalra.

A magyar női röplabda-válogatott viszont fordulatos összecsapáson 3-2-re nyert a dán csapat otthonában az Európa-bajnoki selejtezősorozat szombati nyitányán.

Az elmúlt öt kontinenstornára kijutott magyar csapat szoros első játszmát követően hátrányba került, majd egyenlített Birkerödben. A folytatásban ismét a dánoknak kedveztek a labdamenetek, majd a negyedik szettet magabiztosan nyerte a magyar válogatott, ezt a lendületet pedig a mindent eldöntő ötödik szettre is sikerült továbbvinnie és végül felülmúlta a házigazdát.

Az olasz Alessandro Chiappini edzette nemzeti együttes jövő szombaton a csoportfavorit belgákat fogadja az Érd Arénában. A maradék két meccset jövőre rendezik.

A hét háromcsapatos csoportból az elsők mellett az öt legjobb második jut ki a 2026-os, azeri, cseh, svéd és török közös rendezésű viadalra.

Címlapról ajánljuk

Elhunyt Novák Ferenc koreográfus

Novák Ferenc, közismert nevén Tata halálhírét a család tudatta szombaton. A Kossuth-díjas, Nemzet Művésze elismeréssel kitüntetett koreográfus, rendező, etnográfus 93 éves volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×