eur:
395.55
usd:
360.5
bux:
71673.12
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
A Paksi FC játékosainak gólöröme a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének 2. fordulójában játszott Paksi FC - AEK Larnaca mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Cseh ellenfél ellen írhat történelmet a Paks

A cseh Mlada Boleslav lesz a Paks ellenfele a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének jövő héten kezdődő negyedik fordulójában, amelyben már a főtáblára jutás lesz a tét.

A cseh együttes az izraeli Hapoel Beer-Sevával csapott össze a harmadik körben, s az első, hazai mérkőzésen elért 1–1-es döntetlen után a csütörtöki visszavágón 4–2-re nyert úgy, hogy a rivális a 74. perctől – amikor még 2–2 volt az állás – tíz emberrel küzdött egy kiállítás miatt. A rendes játékidő ráadásában még kétszer villant a piros lap, így az izraeliek nyolc játékossal fejezték be az összecsapást, amelynek a bulgáriai Lovecs adott otthont.

A Paks kedden 2–2-es döntetlent ért el a montenegrói Mornar vendégeként, így 5–2-es összesítéssel továbbjutott és egyetlen párharc megnyerésére van attól, hogy története során először főtáblára kerüljön egy európai kupasorozatban.

(Címlapképünkön: A Paksi FC játékosainak gólöröme a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének 2. fordulójában játszott Paksi FC–AEK Larnaca mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. július 25-én.)

Címlapról ajánljuk

Megkéselték a spanyol futballfenomén apját

Három embert letartóztattak, egyet még keresnek azt követően, hogy megkéselték a labdarúgó-Eb spanyol tinisztárjának édesapját. A férfit a Barcelonához közeli Mataróban, egy parkolóban támadták meg.
VIDEÓ
Fontos rendelet jött a Paksi Atomerőműnek, ami lazítja a Duna vízhőmérsékleti korlátját

Fontos rendelet jött a Paksi Atomerőműnek, ami lazítja a Duna vízhőmérsékleti korlátját

Miután július végén társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Energiaügyi Minisztérium azt a rendelettervezetet, amely miniszteri engedéllyel átléphetővé tenné a 30 fokos vízhőmérsékleti korlátot a Dunán a Paksi Atomerőműnél, a csütörtök éjjeli Magyar Közlönyben meg is jelent az erről szóló miniszteri rendelet. Ez már péntektől hatályba lép, így ha a villamosenergia ellátásbiztonsági helyzet indokolttá teszi, akkor akár már holnap lazíthat Lantos Csaba energiaügyi miniszter az eddigi korlátozáson, hiszen csütörtökön megint le kellett terhelni az atomerőművet a vízhőfok miatt, és közben megint extrém magas áramárak alakultak ki a nagykereskedelmi piacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 15. 20:16
×
×
×
×