eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Az olimpiai ötkarika a párizsi Eiffel-tornyon 2024. június 7-én. A párizsi olimpiára július 26. és augusztus 11. között kerül sor, míg a paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Thomas Padilla

A nép szava dönt a zászlóvivő személyéről - a németeknél

Három-három férfi és nő közül szavazással választják ki azokat a német sportolókat, akik országuk zászlaját vihetik a párizsi olimpia jövő pénteki megnyitóján.

A Német Olimpiai Bizottság (DOSB) által kijelölt hatosból a szurkolók és az olimpiai csapat tagjai szavazhatnak arról, melyik női és férfi sportoló viheti a nemzeti lobogót.

A tenisz férfi egyes ötkarikás címvédője, Alexander Zverev; a világbajnok kosárlabda-válogatott csapatkapitánya, Dennis Schröder; valamint a 2016-os riói játékokon aranyérmes, ötödik olimpiájára készülő sportlövő, Christian Reitz szerepel a férfi jelöltek között.

A nőknél a hármast a női labdarúgócsapattal a nyolc éve első Alexandra Popp, a díjlovaglás tokiói egyéni és csapatversenyében egyaránt aranyérmes Jessica von Bredow-Werndl; illetve a cselgáncsozó Anna-Maria Wagner alkotja, utóbbi két bronzéremmel tért haza a japán fővárosból három esztendővel ezelőtt.

A zászlóvivők személyét jövő csütörtökön, egy nappal a nyitóceremónia előtt jelentik be. A párizsi olimpia jövő hét szerdán kezdődik és augusztus 11-én zárul.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×