eur:
396.79
usd:
371.11
bux:
70822.62
2024. június 26. szerda János, Pál
A román csapat edzője, Xavier Pascual Fuertes a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém –Dinamo Bucuresti mérkőzésen a Veszprém Arénában 2021. december 2-án. A Telekom Veszprém 47-32-re győzött.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Visszautasíthatatlan magyar ajánlat érkezett Bukarestbe

A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol Xavier Pascual Fuertes lesz a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

„Xavi Pascual távozik a Dinamótól. Óriási ajánlatot tett neki a Veszprém, már csak a kivásárlási összegről tárgyalunk, de szerintem nem lesz semmi probléma. Javasoltak nekünk valamit, de azt akarjuk, hogy teljes egészében kifizessék” – nyilatkozta hétfőn a fanatik.ro oldalon Ionut Popa, a válogatott beálló Rosta Miklóst is foglalkoztató Dinamo Bucuresti elnöke.

Xavier Pascual 2009 és 2021 között a Barcelona szakvezetőjeként – számos egyéb trófea mellett – a Bajnokok Ligáját háromszor, a klubvilágbajnokságot ötször, a spanyol bajnokságot 11-szer nyerte meg. Az elmúlt három idényben a Dinamo vezetőedzőjeként három bajnoki cím és két kupagyőzelem, illetve egy Európa-liga negyedik helyezés a mérlege. Szerződése még egy évig kötné a Dinamóhoz.

„Nincs módunk megtartani őt, és erkölcsileg nem is lenne helyes. Elmesélte, hogy hatalmas ajánlatot kapott, csúcsátigazolásokra is elegendő pénzt, és vannak ott olyan, számára kedves játékosok, akiket Barcelonában ő nevelt”

– magyarázta a bukaresti klubelnök.

A fanatik.ro beszámolója szerint Pascual veszprémi szerződése négy évre szól.

„Meggyőződésem, hogy a Veszprémmel is sikerül megnyernie a Bajnokok Ligáját, figyelembe véve az ott épülő projektet, és azt, hogy mennyi pénzt hajlandóak befektetni” – mondta Ionut Popa.

Egy másik román sportportál, a gsp.ro értesülései szerint Pascual havi 30 ezer euró feletti fizetést fog kapni a Veszprémnél, két éven belül Bajnokok Ligáját kell nyernie, a klubnak pedig 200 ezer eurót kell fizetnie a Dinamónak.

Utódja a román fővárosban egy másik spanyol edző, David Davis lett, aki a Veszprémet és az északmacedón Vardar Szkopjét, illetve Egyiptom válogatottját is irányította már.

A Telekom Veszprém vezetőedzője az elmúlt három idényben Momir Ilic, segítője Gulyás Péter volt. Mérlegük két bajnoki cím és három kupagyőzelem. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe egyszer tudtak bejutni. Utóbbi idén nem sikerült, ezért az elégedetlen szurkolók előbb tüntetésen, majd petícióban követelték a klubvezetéstől, hogy ne hosszabbítsák meg Ilicék lejáró szerződését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×