eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Takács Kincső a női kenu egyesek 200 méteres versenyének középfutamában a szegedi európai olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu-versenyen 2024. május 9-én. A magyar versenyző a harmadik helyen végzett és bejutott a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újabb magyar sportoló szerzett olimpiai kvótát – csak nem magának

Takács Kincső kvótát szerzett Magyarországnak a párizsi olimpiára, miután a második helyen végzett a kenu egyesek 200 méteres döntőjében a kajak-kenusok szegedi európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén

A hazai sportoló az előfutamban elért negyedik és a középfutamos harmadik helye után a csütörtök délutáni fináléban – amelyben az első két egység szerzett indulási jogot – nagyszerűen lapátolt és sikerült a második helyen beérkeznie.

Az európaiak számára a szegedi verseny kínálta az utolsó kvótaszerzési lehetőséget. Magyarországnak így a maximális 18-ból 16 indulási joga van – hat férfi kajakos, négy női kajakos, valamint három-három férfi és női kenus.

A kvóta nem névre szól, a nemzetet illeti, a Párizsban induló magyar csapat a hazai válogatók alapján áll majd össze.

Cikkünk frissül.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×