eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: X / TCS London Marathon

Világrekord a London Marathonon - videó

Az olimpiai bajnok Peres Jepchirchir nyerte a vasárnap rendezett London Marathont, és a kenyai futó 2:16:16 órás idővel a csak női indulókat felvonultató mezőny világrekordját is megdöntötte.

A 30 éves atléta a célegyenesben utasította maga mögé közvetlen riválisait, a másodikként záró etióp Tigst Assefát, valamint a harmadikként befutó kenyai Joyciline Jepkosgelt.

A csak női futókból álló mezőnyök maratoni világcsúcsát eddig a szintén kenyai Mary Jepkosgei Keitany tartotta, ő 2017-ben 2:17:01 órás idővel diadalmaskodott Londonban.

A férfiaknál ugyancsak kenyai sikerrel zárult a londoni viadal, Alexander Mutiso Munyao 2:04:01 óra alatt teljesítette a 42,195 kilométeres távot, mögötte pedig a 41 éves etióp Kenenisa Bekele végzett másodikként.

London, 2024. április 21.
A férfiak és a nők mezőnyében győztes kenyai élsportolók, Alexander Mutiso Munyao (b) és Peres Jepchirchir a londoni maraton eredményhirdetésén 2024. április 21-én.
MTI/EPA/Tolga Akmen
A férfiak és a nők mezőnyében győztes kenyai élsportolók, Alexander Mutiso Munyao (b) és Peres Jepchirchir a londoni maraton eredményhirdetésén 2024. április 21-én. MTI/EPA/Tolga Akmen

A háromszoros olimpiai bajnok Bekele 14 másodperccel maradt el Munyao győztes idejétől, így változatlanul nem tud maratont nyerni Londonban. A dobogó alsó fokára a brit Emile Cairess állhatott fel, ő több mint két és fél perces hátránnyal ért célba.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×