eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szoboszlai Dominik (b2) gólöröme a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt egy-egy gólja hozta az újabb győzelmet

A cserékkel feljavulva, jobb második félidei játékával a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött Koszovó ellen a Puskás Arénában, felkészülési mérkőzésen. A gólokat Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt szerezte.

A kezdő tizenegy: Dibusz – Lang, Dárdai, Szalai – Bolla, Nagy Ádám, Styles, Nagy Zsolt – Gazdag, Szoboszlai – Ádám. Koszovó: Muric − Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Rrudhani − Idrizi, Berisha − Zhegrova, Muslija, Rashica − Muriqi

Ismét telt ház előtt játszik a válogatott.

Enyhe magyar mezőnyfölénnyel telt az első hét-nyolc perc.

Az első nagy helyzet a vendégeké volt, Zhegrova cselezett, majd a hosszú sarok felé lőtt, Lang fejjel szögletre mentett.

A magyar csapat eddig egy támadással veszélyeztetett, Nagy Zsolt feje fölött azonban elszállt a labda. A csapat a törökök elleni mérkőzéshez hasonló stílusban játszik, hátul adogatva próbál építkezni.

A magyar válogatott átadta a kezdeményezést a koszovóiaknak. Ez akár lehet recept egy a miénknél erősebb csapat ellen, de összességében nem könnyű elégedettséggel nézni a látottakat.

Eseménytelenül telt el a félidő. Kár, hogy így volt, mert ha nagyritkán meglódult a magyar csapat, benne volt a veszély lehetősége a támadásokban.

Marco Rossi három cserével próbálja meg felrázni a csapatot. Gazdag Dániel, Ádám Martin és Nagy Ádám helyett Varga Barnabás, Kleinheisler László és Schäfer András folytatja.

Bolla lövése után a kapus szögletre nyomta a labdát.

Az 57. percbenc Bolla kiugratta Schäfert, jól passolta vissza a labdát Szoboszlainak, aki kilenc méterről a kapuba lőtt. A labda érintette Rrahmanit is, 1-0.

Jó előkészítés után Styles rosszul lőtt.

A vendégek is hármat cserélnek.

Varga Barnabás előkészítése után Nagy Zsolt estében lőtt, Muriq kapus nagyot védett.

Bolla Bendegúz számáraq véget ért a meccs, Négo a pályán.

Koszovói helyzet: Aliti nyolc méterről a hosszú sarok felé húzta a labdát, kapu fölé.

Még kettőt cseréltek a koszovóiak, ők eröltetnék jobban a támadásokat.

Callum Styles helyett Vancsa Zalán játszik az utolsó körülbelül tíz percben.

Nagyszerű magyar támadás közepette Négo Langot hozta helyzetbe, aki csatárokat megszégyenítő higgadtsággal passzolt lövőhelyzetből Nagy Zsoltnak, aki megszerezte a második magyar gólt, 2-0.

Mocsi Attila állt a gólszerző helyére.

Vége a mérkőzésnek, 2-0-ra nyert a magyar válogatott, amely újabb győzelemmel növelte veretlenségi sorozatát. 2024-ben még nem kapott gólt.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×