eur:
389.63
usd:
362.71
bux:
68004.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Sallai Roland, a Freiburg játékosa az Arminia Bielefeld ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. április 9-i mérkőzésen a bielefeldi Schuco Arénában.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Szoboszlaiék cseh, Sallaiék angol ellenfelet kaptak az Európa-ligában, Bolláék pedig cseh csapattal játszanak a Konferencia-ligában

A Liverpool a cseh Sparta Prahával, Sallai Roland együttese, a Freiburg pedig a tavaly a Konferencia-ligában győztes angol West Ham Uniteddel találkozik a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében.

A pénteki nyoni sorsoláson a csoportgyőztesként automatikusan a legjobb 16 közé jutott csapatokat sorsolták össze a csütörtök este véget ért párharcok továbbjutóival, amelyek a nyolcaddöntőt otthon kezdhetik.

Érdekesnek ígérkezik még az Olympique Marseille és a Villarreal találkozója, valamint a portugál Sporting olasz Atalanta elleni párharca. Az előző idényben döntős - és a budapesti Puskás Arénában a Sevillával szemben tizenegyesekkel alulmaradt - AS Roma az angol Brightonnal csap össze a legjobb nyolc közé kerülésért.

Sparta Praha (cseh)–Liverpool (angol)
Olympique Marseille (francia)–Villarreal (spanyol)
AS Roma (olasz)–Brighton (angol)
Benfica (portugál)–Rangers (skót)
Freiburg (német)–West Ham United (angol)
Sporting CP (portugál)–Atalanta (olasz)
AC Milan (olasz)–Slavia Praha (cseh)
Qarabag (azeri)–Bayer Leverkusen (német)

A párharcok első mérkőzéseit március 7-én, a visszavágókat pedig március 14-én játsszák majd, ez alól kivétel a Sporting-Atalanta párharc első felvonása, melyet március 5-én rendeznek Lisszabonban. A döntőre május 22-én, Dublinban kerül sor.

Sorsoltak a Konferencia-ligában is, ahol a magyar válogatott Bolla Bendegúzt is foglalkoztató svájci Servette a cseh Viktoria Plzennel mérkőzik meg a nyolcaddöntőben, míg a Ferencvárost csütörtök este búcsúztató görög Olimpiakosz az izraeli Makkabi Tel-Avivot kapta ellenfélnek.


A sorsoláson a csoportgyőzteseket párosították össze a rájátszás csütörtökön befejeződött párharcainak továbbjutóival úgy, hogy utóbbi csapatok kezdenek hazai pályán a legjobb 16 között.
Az előző idényben döntős Fiorentina mellé az izraeli Makkabi Haifát sorsolták ki, utóbbi együttes pedig a háborús helyzet miatt az előző körben a kispesti Bozsik Arénában játszott pályaválasztóként, így elképzelhető, hogy a firenzeiekkel is a Honvéd stadionjában csap majd össze.

Servette FC (svájci)-Viktoria Plzen (cseh)
Ajax Amsterdam (holland)-Aston Villa (angol)
Molde FK (norvég)-Club Brugge (belga)
Royale Union Saint-Gilloise (belga) - Fenerbahce (török)
Dinamo Zagreb (horvát)-PAOK (görög)
Sturm Graz (osztrák)-Lille (francia)
Makkabi Haifa (izraeli)-Fiorentina (olasz)
Olimpiakosz (görög) - Makkabi Tel-Aviv (izraeli)

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 7-én, a visszavágókat pedig március 14-én rendezik. A döntőre május 29-én, Athénban kerül sor.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×