eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Marozsán Fábián a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik a római salakpályás tenisztorna férfi egyesének harmadik fordulójában 2023. május 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Már nem Fucsovics Márton a legjobb magyar teniszező

Marozsán Fábián megelőzte Fucsovics Mártont, így pályafutása során először ő a legjobb magyar a férfi teniszezők világranglistáján.

A 24 éves Marozsán - aki a múlt héten a nyitókörben kiesett Hongkongban - egy helyet rontva a 65. a legfrissebb rangsorban, a 69. Fucsovics viszont tíz helyet csúszott le azáltal, hogy Brisbane-ben nem nyert meccset. A magyar szövetség tájékoztatása szerint utóbbi 2020 óta először nem a legjobb magyar játékos, abban az évben ugyanis március 2. és augusztus 31. között Balázs Attila birtokolta ezt a címet. Igaz, akkor az ATP hat hónapra befagyasztotta a világranglistát a koronavírus-járvány miatt.

Ami a február 2-3-án Tatabányán sorra kerülő, németek elleni Davis Kupa-selejtezőre készülő keret többi tagját illeti, a júliusban a 109. pozícióban is megfordult Piros Zsombor a 127., Valkusz Máté a 214., Fajta Péter az 560., míg Füle Mátyás az 578.

A nőknél a 2022-es záráskor még három magyar szerepelt a legjobb 100-ban Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna személyében. Tavaly év végén már egyikük sem volt tagja a közvetlen elitnek, jelenleg pedig Bondár csak a 118., Gálfi a 139., Udvardy pedig a 159. Őket a 300-on kívülről visszakapaszkodott Babos Tímea követi (178.). A további Billie Jean King Kupa-válogatott teniszezők közül Stollár Fanny a 264., Jani Réka a 344., Tóth Amarissa az 500., Szabanin Natália a 618., míg Nagy Adrienn a 692.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×