eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
esőő zápor zivatar időjárás esernyő
Nyitókép: Pixabay

Eső-Australian Open 1-0

A selejtezők első fordulója kezdődött volna az évnyitó Grand Slamen, de nem fog.

Eső miatt törölték a hétfői programot az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában.

Az eredeti tervek szerint hétfőn rajtolt volna el az év első Grand Slam-tornájának kvalifikációja, ám Melbourne-ben a vasárnapi, egész napos eső még mindig nem állt el, így egyelőre nem tudni, mikor kezdődhet meg a viadal.

Magyarok

A nyitónapon magyar részről hárman lettek volna érdekeltek. Bondár Anna (118. a világranglistán) 11. kiemeltként a tajvani Hszie Szu-vej (717.), Gálfi Dalma (141.) 29. kiemeltként az orosz Szofija Lanszere (202.), Valkusz Máté pedig (204.) a tajvani Vu Tung-lin (158.) ellen lépett volna pályára.

A másik ágon Babos Tímea (192.) első ellenfele a lett Darja Semenistaja (144.) lesz, míg Udvardy Pannára (160.) a holland Arianne Hartono (152.) vár, akivel tavaly kétszer is kikapott. Piros Zsombor (109.) az olasz Andrea Pellegrinóval (156.) száll szembe.

A főtábla vasárnap rajtoló küzdelmeiben Fucsovics Márton és Marozsán Fábián alanyi jogon szerepel.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×