eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Handball ball and the net from the goal
Nyitókép: Filip Viranovski/Getty Images

Szenvedett a Fradi Dániában, de a vége csodás lett

Az elmúlt idényben döntős FTC-Rail Cargo Hungaria az első félidő nagy részében vezetve, a második játékrészben az eredmény után loholva 28-28-as döntetlent játszott a dán Ikast HB vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában.

Ikast HB (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria 28-28 (17-16).

Lövések/gólok: 48/28, illetve 52/28, gólok hétméteresből: 3/2, illetve 1/0, kiállítások: 8, illetve 8 perc.

Október végén Érden 37-36-ra a Ferencváros nyerte a két együttes találkozóját, ez az volt idénybeli első sikere a BL-ben. Nagyon eltérő formában játszották le csoportmeccseiket a dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokság előtt a felek: az Ikast sorozatban három vereséggel várta a vasárnapi összecsapást, míg az FTC elmúlt három BL-mérkőzését egyaránt megnyerte.

Böde-Bíró Blanka kivédett hétméteresével indult a találkozó,

Allan Heine vezetőedző együttese azonban támadásban kezdte kiválóan a mérkőzést, negyedóra alatt 11 kapuralövésből 10-et értékesített, és amint védekezése is összeállt valamelyest, 10-7-re ellépett. 12-8-nál már négy volt közte, a dán klub azonban eredményes szélsőjátékára alapozva az első játékrész hajrájában 15-15-nél utolérte vendégét. Sőt, a hajrában üres kapus góllal az Ikast a vezetést is átvette, és egygólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A szünet után tartotta egy-kétgólos előnyét a vendéglátó, Böde-Bíró védéseinek is köszönhetően 12 perc elteltével 20-20-nál volt újra egyenlő az állás. A hajrában végig egy-két találattal előrébb járt az Ikast, az utolsó perc 28-27-ről kezdődött, a Ferencváros emberelőnyben kivédekezte a rivális támadását, majd az időkérésnél

az Andrea Lekic és Dragana Cvijic által megbeszélt figurát öt másodperccel a dudaszó előtt előbbi váltotta gólra,

így egy ponttal utazhat haza az FTC.

Lekic kiemelkedően a mezőny legeredményesebbje volt tíz góljával, Márton Gréta és Klujber Katrin egyaránt négy találattal zárt. Hazai részről Ingvild Bakkerud ötször volt eredményes, a vb gólkirályát, Markéta Jerábkovát sikerült három gólon tartania a budapesti alakulatnak.

A következő fordulóban, szombaton Allan Heine együttese egy másik dán riválist, az Esbjerget fogadja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×