eur:
389.11
usd:
360.57
bux:
68019.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Pigniczki Fanni labdagyakorlatot mutat be a ritmikusgimnasztika-verseny egyéni összetett selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Ariake Tornaközpontban 2021. augusztus 6-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Lábközépcsonttörés és Covid után a csúcsra - Pigniczki Fanni megérdemelt sikeréve

Komoly stáb és háttérmunka szükséges ahhoz ritmikus gimnasztikában, hogy nemzetközi eredményeket lehessen elérni - mondta az InfoRádiónak a világbajnoki bronzérmes Pigniczki Fanni, aki ebben az évben halmozta a sikereket. Arról is beszélt, hogy miként tudott felépülni tavalyi súlyosabb sérüléséből.

Sosem gondolta volna, hogy világversenyen egyszer érmes lehet; az InfoRádiónak nyilatkozó Pigniczki Fanni vb-bronzérmes rg-s szíve közepén a világbajnokságon megszerzett érem áll.

Kijutott a párizsi olimpiára is, ami miatt most már nyugodt lehet, ráadásul a következő Eb Magyarországon lesz.

"Az előző olimpia előtt épp a játékok előtt másfél hónappal estem el a kvótaszerzés lehetőségétől, így most majd sokkal tervezettebben tudunk haladni, dolgozni" - fogalmazott.

Nyert grand prix versenyt, szerzett érmeket más versenyeken és más világkupaversenyeken is végzett dobogós helyen, az Egyetemi Világjátékokon pedig két aranyérmet is gyűjtött, tehát a vb-bronzon kívül is van mire büszkének lennie.

"Az Egyetemi Világjátékokon aratott győzelem volt a legmeghatóbb, nagyon örültem annak, hogy egy ilyen rangos eseményen, egyetemisták között sikerült az első helyet megszereznem, dicsőséget hozni az egyesületemnek és mindenkinek" - tette hozzá.

2022-ben nem volt ilyen szerencsés, covidos volt, lábközépcsonttörést is szenvedett, kellett neki majdnem egy év, mire újra versenyezni tudott, de mentálisan pihentető volt számára a nehéz időszak, le tudta tisztázni magában, hogy miért csinálja, amit csinál, mit szeret benne, milyen újabb célokat tűzzön ki maga elé.

2024-ben stabilizálni szeretné teljesítményét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×