eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/PICK Szeged Handball Team

A 39 éves Mikler Roland nem akarja befejezni, jövőbeli terveiről beszélt

A Szeged kapusa közölte: úgy érzi, a jelenlegi idényben is megmutatta, hogy továbbra is lehet rá számítani a legmagasabb szinten.

Mikler Roland szerződése a szezon végén lejár a Szeged férfi kézilabdacsapatánál, így nem véletlen, hogy a sajtóban elindultak a találgatások azzal kapcsolatban, hol folytatja a pályafutását a 39 éves kapus a következő idénytől. A hálóőr a Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorában azt mondta, annyi biztos, hogy nem szeretné befejezni az élsportot, továbbra is érez magában kellő motivációt, az viszont még nyitott kérdés, hogy jövő nyáron hol kezdi el a felkészülést.

„Bízom benne, hogy még ezen a szinten folytathatom, ha pedig nem, arra nem szeretnék gondolni”

– fogalmazott Mikler Roland.

Azt sem zárja ki, hogy marad a Szeged együttesénél, ugyanis úgy érzi, az elmúlt fél évben is tudott annyit segíteni a csapatnak, hogy továbbra is bevethető legyen a legmagasabb szinten, így a Bajnokok Ligájában is. Hozzátette: sosem elégedett magával, mindig jobb szeretne lenni, ez a vágy pedig erőt ad neki a folytatásra.

A Szegednek február elejéig nem lesz tétmérkőzése, és a keret tagjai január 8-ig kaptak szabadságot Kárpáti Krisztián vezetőedzőtől. Ugyanakkor a legtöbb játékos addig sem pihen, hiszen az év elején Európa-bajnokságot rendeznek Németországban, amelyen viszont Mikler Roland nem vesz részt. A kapus azonban nem intett végleg búcsút a válogatottnak, csak szusszan egy kicsit, az olimpiai selejtezőtornán már várhatóan Chema Rodríguez szövetségi kapitány rendelkezésére áll majd.

A válogatott kerettagok szerint is kulcsfigura és igazi vezéregyéniség Mikler Roland. Erre tett utalást Ligetvári Patrik, a Veszprém játékosa is, aki a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, a Szeged hálóőre a válogatott egyik alapembere, aki védi az egész csapatot mindenkivel szemben a pályán és azon kívül is. „Beszéltem vele a kerethirdetés előtt, tudom, hogy voltak fájdalmai, és

többet ártana neki, ha eljönne velünk az Eb-re, mintha pihenne egyet. Az olimpiai selejtezőn nagy szükségünk lesz rá”

– jelentette ki a 27 esztendős balátlövő.

Mikler Roland először 2010 és 2014 között erősítette a Szeged férfi kézilabdacsapatát, majd ötéves veszprémi kitérő után, 2019-ben tért vissza a Tisza-parti klubhoz, melynek színeiben 2014-ben EHF-kupát, míg 2021-ben és 2022-ben magyar bajnoki címet nyert.

Jelenleg a norvég Emil Kheri Imsgarddal és Nagy Martinnal küzd a játékpercekért, továbbra is meghatározó tagja a csapatnak. Az RThandball nevű, átigazolásokkal foglalkozó szakportál azonban nemrég úgy értesült, hogy jövőre új kapus csatlakozhat a szegedi klubhoz a svéd Tobias Thulin személyében, aki jelenleg a dán GOG együttesében szerepel. A 28 éves Thulin 2021-ben Európa-ligát nyert a német Magdeburggal, tavaly pedig Eb-aranyérmet szerzett a svéd nemzeti csapattal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×