eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
A Ferencváros játékosai ünnepelnek, miután 1-1-es döntetlent játszottak a Fiorentina ellen a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. december 14-én. A Ferencváros második helyen jutott tovább a csoportból. Középen Dibusz Dénes kapus.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Sokat keresett a Fradi a továbbjutással – itt vannak a számok

Az Európa-konferencialiga egyenes kieséses szakaszában még eurómilliókat kereshet a magyar bajnokcsapat.

A Ferencváros csütörtök este csak az olasz Fiorentina ellen elért döntetlennel és a Konferencia-liga csoportból való továbbjutás kiharcolásával csaknem félmillió eurót keresett, összességében pedig már hatmillió fölé rúgnak a nemzetközi menetelésért járó bevételei ebben az idényben – írja a magyarnemzet.hu.

Az Európa-konferencia-ligában minden egyes szerzett pontot pénzzel honorál az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), a döntetlenért 166 ezer euró jár, tehát mintegy 63 millió forintot kapott a Fradi a Fiorentina elleni 1-1-ért. Ezenkívül mivel a Ferencváros a csoportból továbbjutott a második helyen, további 325 ezer euró, vagyis 123 millió forint jár neki.

Ebben a kupaidényben 6 078 400 euró a csapat bevétele a nemzetközi szereplés után, ez napi árfolyamon mintegy 2,3 milliárd forintot jelent. A csoportkörbe jutásért hárommillió eurót kapott a klub, és mind a hat csoportmeccsen növelte a bevételeit. A szerb Csukaricski elleni két győzelemért és a Fiorentina, valamint a belga Genk ellen elért négy döntetlenért összesen mintegy 1,6 millió euró járt. Ezen felül kapott még pénzt a csapat a korábbi selejtezős szereplésért, az elmúlt tízéves UEFA-együtthatója alapján és a már említett, csoportból való továbbjutásért is. Így jön ki a több mint hatmillió euró.

A Ferencváros a tavasszal az egyenes kieséses szakasz első körében folytatja, amelyben az Európa-liga csoportkörében harmadik helyezett csapatok közül kap majd ellenfelet (Olimpiakosz, Ajax, Betis, Sturm Graz, Royale Union, Makkabi Haifa, Servette, Molde), a sorsolást december 18-án, hétfőn tartják.

A tavasszal még további összegeket lehet keresni:

  • a 16 közé jutás hatszázezer euró (227,88 millió forint)
  • a 8 közé jutás egymillió euró (379,80 millió forint),
  • a 4 közé jutás kétmillió euró (759,60 millió forint),
  • a döntőbe jutás hárommillió euró (1,14 milliárd forint),
  • a bajnoki cím további kétmillió euró (759,60 millió forint)
Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 25. 11:42
×
×
×
×