eur:
390.92
usd:
365.76
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A Ferencváros játékosai ünnepelnek, miután 1-1-es döntetlent játszottak a Fiorentina ellen a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. december 14-én. A Ferencváros második helyen jutott tovább a csoportból. Középen Dibusz Dénes kapus.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Sokat keresett a Fradi a továbbjutással – itt vannak a számok

Az Európa-konferencialiga egyenes kieséses szakaszában még eurómilliókat kereshet a magyar bajnokcsapat.

A Ferencváros csütörtök este csak az olasz Fiorentina ellen elért döntetlennel és a Konferencia-liga csoportból való továbbjutás kiharcolásával csaknem félmillió eurót keresett, összességében pedig már hatmillió fölé rúgnak a nemzetközi menetelésért járó bevételei ebben az idényben – írja a magyarnemzet.hu.

Az Európa-konferencia-ligában minden egyes szerzett pontot pénzzel honorál az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), a döntetlenért 166 ezer euró jár, tehát mintegy 63 millió forintot kapott a Fradi a Fiorentina elleni 1-1-ért. Ezenkívül mivel a Ferencváros a csoportból továbbjutott a második helyen, további 325 ezer euró, vagyis 123 millió forint jár neki.

Ebben a kupaidényben 6 078 400 euró a csapat bevétele a nemzetközi szereplés után, ez napi árfolyamon mintegy 2,3 milliárd forintot jelent. A csoportkörbe jutásért hárommillió eurót kapott a klub, és mind a hat csoportmeccsen növelte a bevételeit. A szerb Csukaricski elleni két győzelemért és a Fiorentina, valamint a belga Genk ellen elért négy döntetlenért összesen mintegy 1,6 millió euró járt. Ezen felül kapott még pénzt a csapat a korábbi selejtezős szereplésért, az elmúlt tízéves UEFA-együtthatója alapján és a már említett, csoportból való továbbjutásért is. Így jön ki a több mint hatmillió euró.

A Ferencváros a tavasszal az egyenes kieséses szakasz első körében folytatja, amelyben az Európa-liga csoportkörében harmadik helyezett csapatok közül kap majd ellenfelet (Olimpiakosz, Ajax, Betis, Sturm Graz, Royale Union, Makkabi Haifa, Servette, Molde), a sorsolást december 18-án, hétfőn tartják.

A tavasszal még további összegeket lehet keresni:

  • a 16 közé jutás hatszázezer euró (227,88 millió forint)
  • a 8 közé jutás egymillió euró (379,80 millió forint),
  • a 4 közé jutás kétmillió euró (759,60 millió forint),
  • a döntőbe jutás hárommillió euró (1,14 milliárd forint),
  • a bajnoki cím további kétmillió euró (759,60 millió forint)
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágás esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől és a McDonald's-tól is. Az európai tőzsdék után pedig az amerikai részvényindexek is mínuszban nyitottak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×