eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Brutális bírótámadás, felfüggesztették a labdarúgó-bajnokságot Törökországban

Az egyik klubelnöknek nem volt ínyére, hogy ellenfele a hosszabbításban egyenlített; ki is nyilvánította nemtetszését - ököllel a bíró arcán.

Az eset az 1-1-re végződött Ankaragücü-Rizespor meccsen történt. Faruk Koca, az Ankaragücü elnöke berohant a pályára és megütötte Halil Umut Meler bírót, aki a földre esett, ahol többen megrugdosták. A játékvezető szemsérüléssel került kórházba, de állapota nem súlyos. Kocát, akinek szívproblémái vannak, ugyancsak kórházba vitték, de Ali Yerlikaya belügyminiszter jelezte, hogy a kezelés után őrizetbe veszik.

A klubelnök haragját az váltotta ki, hogy a Mocsi Attilát is foglalkoztató Rizespor a hosszabbítás hetedik percében egyenlített. A magyar védő ezen a meccsen nem volt ott a Rizespor keretében.

A szövetség bejelentette, hogy határozatlan időre az összes bajnokságot felfüggesztik, és rendkívüli ülésen vitatják meg, mit tegyenek az erőszak ellen.

"Sajnálatos és szégyenletes, hogy a labdarúgásban ilyen történt" - mondta a Mehmet Buyukeksi, a szövetség elnöke.

A 37 éves Halil Umut Meler a legismertebb török FIFA-bíró, november 28-án ő vezette a Lazio–Celtic Bajnokok Ligája-mérkőzést. Így nézett ki a játékvezető az ütést, rugdosást követően:

A hétfő esti botrány után válságülést tartott a Török Labdarúgó-szövetség, és határozatlan időre felfüggesztette az országban valamennyi bajnokság mérkőzéseit. Egyszersmind elítélte a klubelnök cselekedetét, és mielőbbi jobbulást kívánt a bántalmazott bírónak - teszi hozzá az esethez az Index.

"A klubelnökök, menedzserek, edzők és tévékommentátorok felelőtlen nyilatkozatai, amelyek a játékvezetők tevékenységével kapcsolatban hangzottak el a múltban, egyenesen vezettek a hétfő esti aljas támadáshoz" - fogalmaz a közlemény.

Nem sokkal az incidens után őrizetbe vették azt a két szurkolót, akik megrugdosták a földön fekvő bírót, és Faruk Koca klubelnök ellen is elfogatóparancsot adtak ki.

Recip Erdogan török elnök szintén elítélte a támadást: "Mélységesen elítélem a Halil Umut Meler játékvezető elleni támadást az Ankaragücü–Rizespor-mérkőzést követően, és gyors felépülést kívánok a bírónak. A sport békét és testvériséget jelent. A sport nem egyeztethető össze az erőszakkal. Soha nem engedjük meg, hogy erőszakra kerüljön sor a török sportban" - írta az X (korábban Twitter) közösségi médiában.

A mérkőzésről készült összefoglaló videót itt tekintheti meg:

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×