eur:
389.71
usd:
359.16
bux:
66325.11
2024. február 26. hétfő Géza
A hatodik helyezett Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenye után a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Nagy bosszúság is vegyül Rasovszky Kristóf fényes diadalába

Ismét megnyerte a úszók nyílt vízi Világkupa-sorozatának összetettjét – olimpiai számban sorozatban negyedszer – Rasovszky Kristóf. A madeirai záró állomás után az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok versenyző InfoRádióban beszélt a csapatversenybeli kizárásról is.

Majdnem úgy sikerült az év, ahogy Rasovszky Kristóf tervezte. "Nem vártam nagy csodákat, mivel megvan a kvalifikáció, a védettség a világbajnokságon szerzett ezüstéremmel a következő vb-re, illetve az olimpiára. Tulajdonképpen egyetlen cél volt, hogy az összetett elsőséget megőrizzem, ehhez egy minél jobb helyezés kellett, különös elvárásom nem volt" – számolt be az InfoRádióban a záró állomást harmadik helyen befejező veszprémi úszó, aki a dobogó mellett az összetettbeli vezetés növelésére is kifejezetten büszke.

A portugáliai versenyen volt egy kis bosszúság is, mivel a második helyről zárták ki az első számú vegyes váltót. Nem értett egyet a döntéssel, és a közvetítés felvételei alapján is ez maradt a véleménye.

"Arra hivatkozott a versenybíró – a főbíró, az egyetlen, aki látta az eseményeket –, hogy saját magát kellett volna felülbírálnia, ami nonszensz lett volna; arra hivatkozott, hogy az első három helyen úszó csapat versenyzői közül én rászorítottam a célkapu oldalán lévő pontonra az ausztrál vetélytársamat. Olyan szempontból ez igaz, hogy nem volt sok helye, de annyi így is volt, hogy meg tudott előzni, ebből látszik, hogy annyi helyet mégis hagytam, hogy csak el tudott menni mellettem" – bizonygatta igazát Rasovszky Kristóf.

Visszanézve szerinte az is látszik, hogy a célegyenesre ráfordulva a ő volt elöl, ráállt egy irányra, amelyet a célig nem változtatott meg, tehát nem tért ki az útból, innentől "nem igaz", hogy kiszorította a versenytársat, csak az, hogy nem ment arrébb csak amiatt, mert ott jött valaki más is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma- Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma- Interaktív online előadás

A sikeres kereskedőket a sikertelenektől az választja el, hogy hol lépnek be és hol lépnek ki a pozícióból. Senkinek nincs jövőbe látó szemüvege, de a fontos szintek azonosításával sokat javíthatunk esélyeinken a tőzsdeparketten. De miért ilyen fontosak? A hosszú távon is profitábilis kereskedési stratégiák alappillére a támasz-ellenállás, erre célszerű minden kereskedőnek felépítenie a belépési és kilépési rendszerét. Ezen szintek figyelmen kívül hagyása mellett nem érhetsz el konzisztens eredményt, hiszen a kockázatkezelésben is meghatározó szerepet töltenek be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×