eur:
389.08
usd:
361.45
bux:
68090.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A hatodik helyezett Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenye után a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Nagy bosszúság is vegyül Rasovszky Kristóf fényes diadalába

Ismét megnyerte a úszók nyílt vízi Világkupa-sorozatának összetettjét – olimpiai számban sorozatban negyedszer – Rasovszky Kristóf. A madeirai záró állomás után az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok versenyző InfoRádióban beszélt a csapatversenybeli kizárásról is.

Majdnem úgy sikerült az év, ahogy Rasovszky Kristóf tervezte. "Nem vártam nagy csodákat, mivel megvan a kvalifikáció, a védettség a világbajnokságon szerzett ezüstéremmel a következő vb-re, illetve az olimpiára. Tulajdonképpen egyetlen cél volt, hogy az összetett elsőséget megőrizzem, ehhez egy minél jobb helyezés kellett, különös elvárásom nem volt" – számolt be az InfoRádióban a záró állomást harmadik helyen befejező veszprémi úszó, aki a dobogó mellett az összetettbeli vezetés növelésére is kifejezetten büszke.

A portugáliai versenyen volt egy kis bosszúság is, mivel a második helyről zárták ki az első számú vegyes váltót. Nem értett egyet a döntéssel, és a közvetítés felvételei alapján is ez maradt a véleménye.

"Arra hivatkozott a versenybíró – a főbíró, az egyetlen, aki látta az eseményeket –, hogy saját magát kellett volna felülbírálnia, ami nonszensz lett volna; arra hivatkozott, hogy az első három helyen úszó csapat versenyzői közül én rászorítottam a célkapu oldalán lévő pontonra az ausztrál vetélytársamat. Olyan szempontból ez igaz, hogy nem volt sok helye, de annyi így is volt, hogy meg tudott előzni, ebből látszik, hogy annyi helyet mégis hagytam, hogy csak el tudott menni mellettem" – bizonygatta igazát Rasovszky Kristóf.

Visszanézve szerinte az is látszik, hogy a célegyenesre ráfordulva a ő volt elöl, ráállt egy irányra, amelyet a célig nem változtatott meg, tehát nem tért ki az útból, innentől "nem igaz", hogy kiszorította a versenytársat, csak az, hogy nem ment arrébb csak amiatt, mert ott jött valaki más is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×