eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Referee hands showing red card on football match
Nyitókép: leolintang/Getty Images

Új részletek az MLSZ csalás gyanúja miatt kirúgott munkatársa ügyében

Egy klubvezető feljelentése nyomán gyanúsították meg a korábbi megyei igazgatót.

Csaknem egy hónapja adott ki közleményt a Magyar Labdarúgó-szövetség, hogy azonnali hatállyal felmentette egyik munkatársát, miután csalás gyanúja miatt rendőrségi eljárás indult ellene. A szűkszavú közlemény részletekre nem tért ki, de néhány nappal később kiderült, hogy az MLSZ Heves vármegyei igazgatója lehet az érintett.

Az érintett igazgatósághoz tartozó sportszervezetek ugyanis levelet kaptak Vági Márton MLSZ-főtitkártól, aki írásban fontos személyi változásról tájékoztatta a klubvezetőket. A főtitkár jelezte, az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóság vezetését a döntés visszavonásáig megbízott igazgatóként az MLSZ Budapesti Igazgatóságának első embere, Lovász Tamás István veszi át. Aki ismeri a helyi igazgatóság felépítését, könnyen kitalálhatja, hogy a leváltott sportvezető V. Csaba, korábbi NB I-es futballista, aki 165 élvonalbeli bajnokin lépett pályára – fogalmaz a sportoldal.

Hozzáteszik, hogy az ügy az angol sajtóban is téma, ráadásul bizonyos részletek ott jelentek meg először, például hogy a botrányra – ami egy műfüves pálya építésére benyújtott pályázatra vezethető vissza – azután derült fény, hogy a Bodon FC elnöke feljelentést tett. V. Csaba állítólag ötmillió forint készpénzfizetést kért Bodon Pétertől, ígéretet téve arra, hogy a klub megkapja a támogatást. Mindez azonban nem történt meg, ráadásul kiderült: a klub nem is jogosult a támogatásra.

Hírek szerint V. Csabát azzal is megvádolták, hogy hasonló körülmények között pénzt gyűjtött be más Heves megyei csapatoktól is.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×