eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Tudni vélik, hogy ki az MLSZ csalással gyanúsított megyei igazgatója

Az MLSZ Heves megyei igazgatója lehet az, akit azonnali hatállyal elküldtek a szövetségtől pénteken, mivel csalással gyanúsítják.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk a Magyar Labdarúgó Szövetség azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól egyik munkatársát, akivel szemben rendőrségi eljárás indult csalás gyanújával – közölte a szövetség a honlapján.

Azóta a Sportal utánajárt, hogy kiről lehet szó. Azt írják, hogy a korábban játékosként vidéken és a fővárosban is megfordult sportvezető ellen 2021-ben indult nyomozás Bodon Péter, a Bodon FC elnökének feljelentése nyomán. A Bodon FC pedig Heves megyébe van bejelentve.

Az ügyben legkevesebb 5 millió forintról lehet szó.

Az ügy egy tao-pályázat kapcsán robbant ki. 2020 augusztusában a Bodon FC 50 millió forint értékben, műfüves pálya építésének önerejére adott be pályázatot. Az MLSZ helyi vármegyei igazgatóságán azt az informá­ciót kapta V. Csabától, hogy a jövőben átalakul a tao-rendszer, válságalapot fog létrehozni az MLSZ – emiatt minden egyesületnek be kell fizetnie a szövetség felé a klub által megpályázott összeg 10 százalékát. Ezt átadták a most csalással gyanúsított volt focistának, de azóta sem történt semmi. A lényeg, hogy se pálya, se 5 millió forint.

Az Index egyébként megnevezi az illetőt, ahogy írják az adatokból, miszerint a Bodon FC Heves megyébe van bejelentve, ezért csak az ottani megyei igazgatóról lehet szó, akinek rendőrségi rövidítése, V. Csaba, is megegyezik az illetőjével. Amúgy az MLSZ egyik aloldalán ez a bejegyzés, amely alapján azonosítani lehet őt, szombaton reggel még elérhető volt.

A sportlap egyébként kereste V. Csabát is, de ő nem akart nyilatkozni, az érintett vármegyei rendőr-főkapitányság pedig adatvédelmi okokra hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×