eur:
389.49
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ádám Martin a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Hadüzenet a neppereknek - Gyökeresen megváltozhat a válogatottmeccsek jegyértékesítése

Változhat a jegyárusítás rendszere - közölte az InfoRádióval a Magyar Labdarúgó Szövetség, miután a pár óra alatt megvásárolt belépők egy részét a feketepiacon olykor tízszeres áron adták tovább a Magyarország-Szerbia labdarúgó Eb-selejtezőre.

Alig három óra alatt minden belépő elkelt a magyar-szerb válogatott labdarúgó-Eb-selejtezőre, a feketepiacon pedig az eredeti jegyár 8-10-szereséért kezdték árulni a tiketteket, ám - mint korábbi cikkünkben figyelmeztettünk rá - ezek egy része hamis lehet.

Az MLSZ közben jelezte, jogszabály-módosítást kezdeményeznek, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a nepperek ellen.

"Az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy privát vagy egyéb csatornákon vásárolt jegyek hamisak voltak vagy többször lemásoltak, ezért is hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a szurkolók csak a hivatalos csatornákon vásároljanak jegyet.

Aki ugyanis hamis vagy hamisított jeggyel próbál belépni a stadion területére, eljárással néz szembe"

- hívta fel a figyelmet az InfoRádiónak nyilatkozva Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A mintegy fél millió követővel rendelkező Trollfoci közösségi oldal vezetői is elítélték a jegyüzérek nyerészkedő tevékenységét, találtak köztük olyanokat, akik 400 ezer forintért árulnak egy-egy 10-20 ezer forintos belépőt a magyar-szerbre. A legnépszerűbb, magyar labdarúgással foglalkozó oldal szerint nincs sok remény a feketepiac visszaszorítására, mert amíg lesznek olyanok, akik ennyiért meg is vásárolják a jegyeket, addig lesznek olyanok is, akik ennyiért fogják árulni.

Hogy mi lehet a megoldás? Sipos Jenő szerint változhat az árusítás rendszere.

"Természetesen mi is érzékeltük ezeket a problémákat. Ezért is döntött úgy az MLSZ, hogy megújítja a szurkolói klub rendszerét,

azokat a szurkolókat szeretnénk előnyben részesíteni, akik a legaktívabbak a válogatott mérkőzések látogatásában."

A jegyüzérkedés jogi következményeiről Borbély Zoltán ügyvéd beszélt az InfoRádióban.

"Önmagában az, hogy valaki vesz egy jegyet, aztán pedig továbbadja, nem minősül bűncselekménynek. Ha a jegy hamis vagy hamisított, akkor az csalás, 50 ezer forint alatt szabálysértés, afölött már bűncselekmény. Ha ezt üzletszerűen csinálják, akkor az 50 ezer forint alatti értékre elkövetett csalás is bűncselekmény, hisz az üzletszerűség felminősíti bűncselekménnyé az egyébként szabálysértési értékhatárt."

Szabados Gábor sportközgazdász eközben az Indexnek arról beszélt, hogy sajnálatos a nepperek nyerészkedése, de az, hogy 5-10-szeres áron kínálják a szerbek elleni mérkőzésre szóló belépőket, jól mutatja, hogy piacképes a magyar válogatott. Mint fogalmazott, akkora az érdeklődés, hogy a szurkolók a a barcelonai Nou Campot vagy a londoni Wembleyt is megtöltenék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×