eur:
390.7
usd:
364.7
bux:
68381.55
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Buntic Denis, a Szeged játékosa (b) a MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen férfi Bajnokok Ligája B csoport, 1. fordulójának kézilabda-mérkőzésén Szegeden 2016. szeptember 25-én.
Nyitókép: Ujvári Sándor

Egy napot sem tartották bent a felesége bántalmazásával vádolt egykori szegedi kézist

Mélyen megrázta a délszláv sportvilágot a hír, miszerint a horvátok korábbi olimpiai bronzérmes, kétszeres világbajnoki ezüstérmes jobbátlövőjét, Denis Bunticot családon belüli erőszak és nagy mennyiségű fegyver birtoklása miatt letartóztatták.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, családon belüli erőszak miatt múlt pénteken a bosznia-hercegovinai Ljubuškiban őrizetbe vették Denis Buntićot, a horvát kézilabda-válogatott és a Pick Szeged korábbi játékosát. A letartóztatás során a házban több lőfegyvert és töltényt is találtak a rendőrök. Úgy tudni, a 41 éves Buntić a feleségét bántalmazta. A bosnyák ügyészség tájékoztatása szerint az előzetes letartóztatásra azért volt szükség, mert fennállt a gyanú, hogy a gyanúsított befolyásolja majd a tanúkat, és hogy megismétli a törvényellenes cselekedetet.

Felesége, Klara Buntic először a Dnevnik Nova TV-nek nyilatkozott a történekről; állítása szerint a múlt pénteki eset, amikor brutálisan megverte a férje, nem az első volt. „Évek óta szenvedek tőle, de még soha nem volt ilyen mértékű a bántalmazás.

Zúzódások voltak a szemem alatt, ha nem sikerült volna megszöknöm, lehet, végez velem. Részeg volt, amikor tudtam, szaladtam a házból”

– idézi szavait a 24.hu.

A 24sata portálnak azt állította, hogy férje gyakran ivott és drogozott, illetve azt mondta, a bántalmazás a kilenc hónapos gyermekük előtt történt. A rendőrség által lefoglalt fegyverarzenálról kijelentette: „Voltak pisztolyok, Kalasnyikovok. Ezeket az ágy alatt tartotta, pokrócokba csavarva. A rendőrség mindent megtalált.”

Azt viszont nem érti, hogy Bunticot a kihallgatása után szabadon engedték, és csupán távolságtartó végzést hoztak ellene. Mint mondta, nem tudja mit tegyen. Azt akarja, hogy az emberek tudják, mi történik vele, mert eleget hallgatott.

„Az utolsó támadás a hajnali órákban történt. Megvert, és amikor megfordult, valószínűleg valami tárgyat keresve, hogy végezzen velem, elszaladtam. Ha nem futok el, meghalok. Felhívtam egy barátomat, elmondtam neki, mi történt. Aztán hívtam a rendőrséget. Kicsit sokáig tartott, mire megérkeztek. Lövést és sikolyt hallottam. Azt hittem, megölte a gyerekünket.

A sérüléseimről látleletet vetettem fel, azt mondták, legalább fél évig őrizetben lesz. Reggel fél 6-kor támadt rám, de este már kiengedték”

– fogalmazott az asszony, aki most attól tart, hogy „minden” megismétlődhet.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×