eur:
389.18
usd:
363.85
bux:
68140.32
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Club Balonmano Ciudad de Logrono

Nagy lehetőséget kapott Spanyolországban a Veszpémből távozó magyar kézikapus

Minden téren fejlődést vár magától Palasics Kristóf, akit a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata egy plusz egy évre adott kölcsön a spanyol élvonalbeli Logrono La Rioja együttesének, melyet a magyar válogatott másodedzője, Miguel Velasco irányít.

A 21 esztendős kapus tavaly decemberben meghívót kapott a magyar felnőtt válogatott keretébe a világbajnoki felkészülés idejére, majd kiutazhatott a lengyel-svéd közös rendezésű tornára is. Ekkor találkozott először a nemzeti csapat másodedzőjével, Miguel Velascóval, akivel sokat beszélgettek és a szakember már akkor jelezte, hogy számítana rá a La Rioja kapujában a 2023/2024-es szezontól.

Az év elejei világbajnokság után felgyorsultak az események, Velasco továbbra is érdeklődött a fiatal magyar hálóőr iránt, folyamatosan tartották a kapcsolatot. Palasics Kristóf leült egyeztetni a veszprémi klubvezetőkkel, majd a csapatok is felvették egymással a kapcsolatot, és megvalósulhatott a kölcsönszerződés a La Riojával, amely ötödik lett az előző spanyol bajnoki idényben.

A magyar kapus első spanyolországi benyomásai pozitívak, nagyon jól érzi magát az új klubjánál. Elmondta az InfoRádió Hetes című magazinműsorában, hogy

sokat beszélt válogatottbeli csapattársaival, Ligetvári Patrikkal, valamint Pedro Rodríguezzel is, akik korábban szintén erősítették a La Rioját.

Mindketten azt mondták neki, nagyon jó lehetőséget kapott, melyet meg kell ragadnia, élnie kell vele, mert hozzájuk hasonlóan ő is sokat tud majd fejlődni.

Palasics Kristóf azért is örült a klubváltásnak, mert szerette volna magát kipróbálni külföldön is. Úgy érzi, a beilleszkedés megfelelően halad, pozitívan fogadták az új csapattársak és a város is nagyon tetszik neki. Már az előtt elkezdett spanyolul tanulni, hogy kiutazott volna. A többiek respektálták, hogy légiósként el akarta sajátítani a spanyol nyelvet.

„Amennyire lehet, az ő nyelvükön szeretnék velük kommunikálni. Amit pedig még nem tudok kifejezni, azt angolul mondom el.”

A magyar kapusnak nem újdonság a spanyol rendszer, hiszen előző csapatánál, a NEKA-nál – ahol ugyancsak kölcsönben védett – is hasonló szisztéma szerint készültek, valamint a juniorválogatottban is ilyesmi játékot játszottak. Mint mondta, sokat edzenek, komolyan veszik a felkészülési mérkőzéseket. Jelenleg napi két-három tréninget tart a La Rioja szakmai stábja.

Palasics Kristóf védett új csapatának első két felkészülési mérkőzésén, a német Melsungent 30-29-re legyőzték, míg a portugál Benficától egy góllal kikaptak. Szerinte előbbi siker kedvező jel, mert egy erős csapat ellen teljesítettek jól.

A La Rioja fiatal kerettel vág neki a következő szezonnak. Palasics Kristóf posztriválisa, az egyiptomi válogatott Mohamed Aly az egyik legrutinosabb az egész csapatban, ő októberben lesz 31 esztendős. Vele kell majd megküzdenie a magyar hálóőrnek a játékpercekért. Miguel Velasco gyors, pörgős játékot akar látni a pályán, a fiatal játékosok pedig partnerek ebben.

„Nagyon jó a közösség, sok időt töltünk egymással az edzéseken kívül is, ami elősegítette a kapcsolatok megerősítését, egyre jobban összehangolódunk”

– fogalmazott Palasics Kristóf, aki az U21-es válogatottal ezüstérmet nyert a nyári világbajnokságon, miután a berlini döntőben 30-23-ra kikaptak a társházigazda németektől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×