eur:
391.02
usd:
366.97
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Harcászat (nem csak) 64 mezőn: popsijával morzézott a csaló sakkozó a világbajnok ellen

Hosszas sajtóvita és jogi eljárások után peren kívül megegyezett az análgyöngyös csalással megvádolt amerikai sakkozó a vereségét a turpisságra visszavezető norvég világbajnokkal.

Tavaly szeptemberben nagy meglepetésre az akkor 19 éves amerikai Hans Niemann sakkozó legyőzte a világhírű, többszörös világbajnok norvég sakknagymestert, Magnus Carlsent.

A váratlan győzelem után a norvég versenyző és Hikaru Nakamura is arra utalt, hogy csalás történhetett a mérkőzésen. Niemann ezután beperelte Carlsent és a másik sakkozót rágalmazás miatt.

A norvég Aftenposten az ügyben arról írt, hogy Niemann vélhetően rezgő análgyöngyöket használhatott. Az amerikai egyik segítője egy számítógépes program alapján morzejeleket küldött a szexuális segédeszközre, így Niemann érezte, majd dekódolta, hogyan is kell lépnie a győzelemért.

A hír nagy nyilvánosságot kapott és a csalással való vádaskodás miatt Hans Niemann 100 millió dollárt követelt, mert szerinte Nakamura és Carlsen tönkretették a karrierjét azzal, hogy azt állították, nem játszott tiszta eszközökkel.

Egy amerikai bíró júniusban elutasította Niemann keresetét, hétfőn pedig a világ legnagyobb sakkoldala, a chess.com azt közölte, hogy a felek peren kívül megegyeztek egymással, így már nem várható semmilyen jogi lépés az ügyben - írja a 24.hu.

Alig várom, hogy Magnus ellen sakkban versenyezzek a bíróság helyett!

– mondta Niemann az ítélet után.

A történet hatására a sakkversenyek szervezői tovább szigorították a versenyek biztonsági előírásait. Bár a testüreg-átvizsgálás nem szerepel a versenyzés feltételei között, az egész testre kiterjedő átvilágítás viszont már igen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×