eur:
388.69
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a férfi vízilabdatorna csoportkörének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Argentína mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 21-én. Magyarország 21-13-ra nyert.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kemény Dénes: Varga Zsolt és csapata fantasztikus teljesítményt nyújott

Nagyot kiélezett és szórakoztató küzdelmet hozott a fukuokai világbajnokság vízilabdatornája - mondta az InfoRádiónak a volt szövetségi kapitány, a World Aquatics vízilabda-edzőbizottságának elnöke.

Kemény Dénes szerint nagyon jót tett a játéknak a sok új, kisebb változtatás, mert gyorsabb és látványosabb lett a vízilabda. Ellenben az is bebizonyosodott, hogy ma már nem lehet lazítani még öt-hat gólos vezetés mellett sem, főleg nem, ha egy csapatnak csak két-három gól az előnye. Ő is úgy látja, hogy az első hét-nyolc csapat között rendkívül kicsi a különbség, így a meccs lefújásáig muszáj küzdeni. A volt szövetségi kapitány nagy nagyra értékelte Varga Zsolt munkáját, aki páratlan lelkierővel végig mozgósítani tudta a játékosait.

"Zsoltnak ez a képessége már játékos korában is meglátszott" - folytatta Kemény Dénes. Nem véletlen, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség őt választotta kapitánynak és ez remek döntésnek is bizonyult. "Varga Zsolt lelkiereje megjelent a játékosokban és gyakorlatilag az ő hite, az ő lángolása vitte győzelemre a tizenhárom játékosát is - vélekedett Kemény Dénes.

"Azt gondolom, hogy, hogy mindenképpen jó kezekben van a válogatott, ezt mondom most szurkolóként és szakemberként is" - tette még hozzá.

A volt szövetségi kapitány külön kitért Vogel Soma teljesítményére is. Szerinte méltó utóda a válogatott korábbi, híres kapuvédőinek. Vogel sikerének titkát is abban látta, hogy mentálisan rendkívül jól felkészítették a világbajnokságra, akárcsak a csapat többi tagját.

A csapat olimpiai esélyeit latolgatva a volt szövetségi kapitány azt nyilatkozta, hogy a két balkezes játékos nagyon stabilan tudja uralni a mezőny jobb oldalát. A másik oldalon pedig van három olyan vízilabdázó, akik nemhogy az ellenfelet, de néha még a saját csapattársaikat is megtudják lepni zseniális megmozdulásaikkal. Ennek ellenére még nagyon sok munka vár a csapatra ahhoz, hogy Párizs után örülhessünk - hangoztatta Kemény Dénes. Mint mondta most egyfajta rivalizálás is megindul majd a csapaton belül, mivel a 15 fős keretből csak 13 játszhatnak majd az olimpián.

A szakember a szurkolók türelmét is kérte, mivel az elkövetkező egy éveben nem biztos, hogy a válogatott mindig a világbajnoksághoz méltó szinten tud majd teljesíteni. Ennek több oka is lehet - mondta. Egyrészt a csapatkapitány nem biztos, hogy minden felkészülési meccsen beveti majd, a legjobb játékosait. Egyrészt, mert esetleg pihentetni akarja őket, másrészt mert lehetőséget akar adni az újaknak is a bemutatkozásra. De az is előfordulhat, hogy egy-egy találkozón új taktikai elemeket próbál majd ki, amik nem feltétlenül lesznek mindig sikeresek.

Ezzel együtt a csapatnak minden esélye megvan arra, hogy Párizsból is győztesen térjen haza. Arról is beszélt, mennyire fontos, hogy most a szövetségi kapitány a játékosaihoz hasonlóan kipihenje a vd izgalmait fáradalmait. Varga Zsoltnak ugyanis az olimpián is legalább annyira sikeresen kell majd lelkesíteni a játékosait, mint azt tette Fukuokában. Az összpontosításra nagy szükség lesz, mivel a mostani világbajnokságon is láthattuk, hogy nagyon könnyű hibát csinálni akár az utolsó 30 másodpercben - hangsúlyozta Kemény Dénes.

Címképünkön Varga Zsolt a magyar vízilabda válogatott szövetségi kapitánya

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×