eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az aranyérmes magyar válogatott játékosai a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés eredményhirdetésén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. A magyar válogatott ötméteresek után 14-13-ra győzött a görög csapat ellen.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Varga Zsolt: egy westernhez volt hasonlatos a magyar csapat játéka

A magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya a remek teljesítmény mellett sok hibát is látott együttese teljesítményében.

„Nyilván van egy hatalmas megkönnyebbülés, főleg egy ennyire kiélezett mérkőzés, mérkőzések után, hiszen mindegyik mérkőzésünk kiélezett volt. Maga a felfogás, hogy ténylegesen nagy dolog történt velünk, szerintem ott kezdődik el, ahol kisétálunk az emberek, a szurkolók közé, akik tényleg eljöttek, hogy köszöntsenek bennünket” – mondta az InfoRádiónak Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a csapat szurkolói fogadása előtt.

Hozzátette: abban az áradatban, a napokban kapott rengeteg gratulálóból és kedves üzenetből kezdik el igazából felfogni, hogy megnyerték a világbajnokságot.

A siker kulcsa röviden Varga Zsolt szerint a játékosok közötti kapcsolat, energiák, viszonyok voltak. Mindazon túl, hogy van egy munkaháttér, fizikai háttér, 1000 óra videóelemzés, mégis ezek voltak a legfontosabbak – fogalmazott.

Varga Zsolt azt mondta, a játékosoknál rengeteg javítanivalót lát, itt nincs vége ennek az útnak, a taktikai csapatjátéknak. Sok gólt kaptunk, sokszor ellőtték felettük, mellettük a labdát, és bár a világbajnokság megnyerése fantasztikus teljesítmény, az edző reálisan úgy látja, „westernfilmhez” volt hasonló a játék. Mindenki lőtt mindenkire, aztán valaki talpon maradt. „Ebben a típusú játékban most mi voltunk a jobbak, de ahhoz, hogy ez stabil eredménnyé, és ténylegesen egy stabil játékformává alakuljon,

tovább kell dolgoznunk, mert igenis vannak hiányosságaink, amiket most hatalmas szívvel be tudtunk pótolni”

– mondta Varga Zsolt.

Az edző azt mondta, ő maga nem szokott azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy a csapat győzhet egyes versenyeken, hanem inkább az emberek közötti kapcsolatot, a játékosok kapcsolatát, hangulatát nézi, hogy a felkészültség mellett megfelelő legyen arra mérkőzésre, ami előttük áll. „Ebben is lehetett volna olyan, ahol esetleg nem erre az ágra kerülünk. Akkor azzal kellett volna kezdenünk valamit… itt a legfontosabbak ezek a részek”.

Varga Zsolt szerint

az első pillanattól fogva nehéz mérkőzéseik voltak.

Amerika ellen mostanában nagyon nehéz mérkőzéseik voltak, többször „feljöttek a nyakukba”, és a végén az edző úgy érezte, sokan dühösen is jöttek ki a vízből. Abban a pillanatban még azt is nehéz volt elérni, hogy a játékosok örüljenek, hogy egy téthelyzetben legyőzték az amerikaiakat – jegyzte meg. Úgy véli, sokaknak olyan érzése van az amerikai csapattal kapcsolatban, hogy bár nem egy spanyol csapat, de az egyik legjobb, mert Európából jöttek a játékosaik, és megtanultak nagyon jól vízilabdázni.

Szakmailag szerinte a spanyolok ellen játszottak a legjobban, de egy döntőt megnyerni már „önmagában hihetetlen dolog”. A győzelem lendülete abban adhat segítséget, hogy a játékosok elhihetik, hogy a munkájuknak van értelme, és nem kidobott idő a rengeteg óra szárazföldi munka is, amit elvégeztek, hanem egy nagyon fontos része volt a felkészülésnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×