eur:
389.54
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Magyar teniszező sportszerűtlenségén háborodott fel a teniszvilág

Kisebbfajta botrány kerekedett a Hungarian Grand Prix női tenisztorna egyik magyar érdekeltségű mérkőzésén. Tóth Amarissa ellenfele sírva hagyta el a pályát, a nemzetközi sportsajtó sportszerűtlenséget kiált.

Tóth Amarissa bejutott a nyolcaddöntőbe a jelenleg Budapesten zajló, 250 ezer dolláros összdíjazású Hungarian Grand Prix salakpályás női tenisztornán, miután ellenfele, a kínai Csang Suaj elsősegélyt kért, majd pánikrohamra hivatkozva feladta a mérkőzést.

A találkozó nem zajlott zökkenőmentesen, a kínai sportoló vitába keveredett a székbíróval, aki a vonalbíróra hallgatva úgy ítélte meg, hogy Csang egyik labdája kint volt, nem ért pontot, holott az érintette a vonalat. A világranglistán 28. helyen szereplő teniszező ezután a torna felügyelőjét is be akarta vonni a kérdés rendezésébe, ám neki ez nem tartozik a hatáskörébe, így folytatódott a játék.

Egy újabb megálláskor Csang ismét kérte a vonalbírót, hogy nézze meg, hová pattant a labda, ám ellenfele, a világranglistán 548. helyen álló Tóth Amarissa odasétált a nyomhoz, és lábával elsöpörte azt. Mikor a kínai játékos megkérdezte, miért tette, azt felelte:

"Azért, mert problémázol."

Csang Suaj ezután elveszítette az adogatását, ápolást kért, és végül könnyek között, pánikrohamra hivatkozva feladta a mérkőzést és elhagyta a pályát. Előtte azonban odament kezet fogni ellenfelével és a székbíróval is. Tóth Amarissa magasba emelt karokkal ünnepelte győzelmét.

A nemzetközi sportsajtó élesen kritizálta mind a nyom elsöprését, mind pedig az ünneplést, sportszerűtlenségnek, méltatlan viselkedésnek titulálták a történteket.

"Úgy gondolom, hogy ő magát készítette ki. Nem értettem, hogy miért csinált ebből ekkora balhét, hogy a bíró döntését felül akarta bírálni. Nem értem, hogy miért nem fogadta el, de hát magának kereste a bajt." - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak a magyar versenyző az eset kapcsán.

Tóth Amarissa így bejutott a legjobb 16 közé, következő ellenfele az ukrán Katerina Baindl lesz, akivel a negyeddöntőbe jutásért mérkőzik majd.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 20:50
×
×
×
×