eur:
389.11
usd:
360.64
bux:
68072.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A győztes Milák Kristóf (j) és a második helyezett Márton Richárd a 200 méteres pillangóúszás döntője után a 18. rövidpályás úszó országos bajnokságon Kaposváron 2022. november 17-én.MTI/Kovács Anikó
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Márton Richárd: Milák Kristóf nélkül oda a nyugalom

Az Európa-bajnoki ezüstérmes magyar úszó az InfoRádióban azt mondta, a döntőbe jutással már elégedett lenne 200 méter pillangón a most kezdődő fukuokai vizes világbajnokságon.

"Az április végi országos bajnokság után volt pár kisebb kitérő, ami még nem volt a pályafutásom során, hogy egy ob, egy világbajnokság, és egy Európa-bajnokság között elmegyek egy Mare Nostrum-versenysorozatra, vagy egy Sette Colli versenyre. Ez számomra új volt, hiszen másfél hétig voltam kint Mare Nostrumon, és szintén három napot Rómában versenyeztünk" – mondta Márton Richárd.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes magyar úszó szerint a Mare Nostrum adott neki sokat, hiszen ott hatszor úszta le a 200 pillangót másfél hét alatt, és folyamatosan versenyformában ez jó felkészülés volt.

Milák Kristóf nélkül

Márton Richárd edzőtársa, barátja, az olimpiai és világbajnok, világcsúcstartó Milák Kristóf hetekkel ezelőtt úgy döntött, kihagyja a fukuokai vb-t. Ez Márton Richárd felkészülését is befolyásolhatta, de az úszó inkább magára fókuszált. "Már nem ott tartok, hogy Kristófot készítsen fel. Megvoltak a külön feladataim, a külön edzéseim, és ha ő ebbe becsatlakozott, én csak örültem neki, hogy van kivel versenyeznem" – mondta az úszó, hozzátéve, hogy Milák Kristóf döntése nem befolyásolta különösebben.

"Nyilván azért rosszabb így, hogy nem jelenik meg a világbajnokságon mellettem, vagy nincsen ott, mint egy biztos pont,

mivel Rómában sokat dobott rajtam, hogy ott volt a pillangódöntőnél, és szerintem mi voltunk a legnyugodtabbak" – mondta. Talán ez az érzés is hiányzik majd a világbajnokságról, ha eljut a középdöntőig vagy a döntőig, és Milák hiányzik majd a csapatból is.

Márton Richárd a bejelentés előtt pár nappal kérdezte meg Milák Kristófot, hogy miként dönt, és akkor versenytársa azt mondta, nagy valószínűséggel kihagyja a világbajnokságot. "Egyáltalán nem neheztelek rá, ez teljesen az ő döntése" – jelentette ki.

Erős a mezőny a világbajnokságon

Márton Richárd tavaly az Európa-bajnokságon 200 pillangón ezüstérmes lett. A jelenlegi top 10-es listát elnézve az úszó szerint olyan mezőny alakult ki a világbajnokságra az olimpia előtt, ami "még nem igazán volt". Megjelentek újabb tehetségek, egyre több versenyző tud 1:55 percen belül úszni, sőt, akár már 1:53 alatt is. Ott van például a francia Léon Marchand vagy a japán Tomoru Honda,.

"Szerintem ez egy igazán erős világbajnokság lesz, nehéz lesz bekerülni a döntőbe. Én már egy 1:54 elejével, 1:53 végével már meg is elégednék időeredményben, ha pedig eljutok a döntőig, az meg már parádés" – mondta Márton Richárd.

A Márton Richárddal készült interjú teljes változatát csütörtökön este fél nyolc után pár perccel hallhatják az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×