eur:
389.1
usd:
361.99
bux:
67994.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes, világbajnok és hétszeres Európa-bajnok válogatott úszó a Duna Arénában 2022. június 16-én, a magyarországi vizes vb kezdete előtt két nappal.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Kapás Boglárka Milák Kristófról: "ebben el lehet fáradni"

Pályafutása utolsó évéhez közelít az olimpiai bronzérmes úszó Kapás Boglárka, aki a néhány hét múlva a fukuokai vb-t a magyar küldöttség egyik legsikeresebb és legrutinosabb tagjaként kezdi meg, majd tervei szerint jövő nyáron Párizsban fejezi be karrierjét. Az InfoRádiónak a többi között arról is beszélt, hogy a francia fővárosban nemcsak 200 méter pillangón szeretne indulni, és hogy miként tekint nehéz helyzetben lévő csapattársára, Milák Kristófra.

Nem tudja, milyen szerepe lehet még a válogatottban a világbajnok, olimpiai bronzérmes úszó Kapás Boglárkának, egyszerűen örül, hogy ott lehet még.

"2024-ig tervezem az úszást, de ugye még a párizsi olimpiára is kvalifikálnom kell, mert még nem úsztam A-szintet. Remélem, a közelgő vb-n ez megtörténik. Örülök, hogy megyek a csapattal, úgy érzem, közel olyan szinten vagyok, mint szoktam."

Ami a világbajnokságot illeti, számítani lehet arra, hogy tagja lesz a 4x200-as gyorsváltónak, igaz, az a 200 m pillangó döntőjével egy napon van.

"Ezt majd még meg kell beszélni edzőmmel, Virth Balázzsal és a szövetségi kapitánnyal, Sós Csabával is. A délelőtti előfutamot nem biztos, hogy úsznám" - utalt arra, hogy a váltóban csak a döntőbe kerülés esetén kerülhet sor a szereplésére. "Ha úgy gondolják, hogy szükség van rám, akkor nagyon szívesen úszom" - egészítette ki gondolatát arra utalva, hogy senkit sem szeretne "kitúrni" a váltóból, ha az esetleg nélküle jut a legjobb 8 közé.

Az egyéni számok közül a gyorsba újra beleszeretett - ez termett neki olimpiai bronzot (800 m), világbajnok viszont 200 m pillangón lett.

"Célom is kvalifikálni az olimpiára gyorsúszásban, mert egy bemelegítő szám mindenképpen jól jönne. Semmiképp sem szeretném, hogy úgy legyen, mint Tokióban volt, hogy csak egy számra menjek ki" - fejtegette.

Arról is elmondta a véleményét, hogy hogy élte meg Milák Kristóf kikerülését a vb-csapatból - a világcsúcstartó csapattársaként.

"Igazából annyira nem lepett meg, mert láttam, hogy nehéz időszaka van Kristófnak. Nagyon sok edzést hagyott ki, és nem is ment neki úgy.

Kicsit elfáradt, szerintem, lelki oka lehet. Teljesen érthető ez, egy olimpiai bajnokról, egy világcsúcstartóról van szó,

mindent elért, amit el lehetett, ebben el lehet fáradni. Megérdemli, hogy egy picit pihenjen, és remélem, egy picit fel tud töltődni, hogy az olimpiára újra ott legyen a csúcson" - részletezte.

Saját sorsáról elmondta még, hogy a párizsi olimpia utánra fog elkészülni házuk férjével, a szintén válogatott úszó Telegdy Ádámmal, ezt nagyon várja.

A teljes interjú csütörtök este fél 8-kor az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×