eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az argentin Ángel di María, miután berúgta csapata második gólját Hugo Lloris francia kapusnak a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína-Franciaország mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Nagy nevek az átigazolási piacon: Di María, Mbappé, Kane, Declan Rice

Régi-új klubba került Ángel Di María, Thomas Tuchel elment Harry Kane lakására, megdőlhet egy angol átigazolási csúcs, a PSG újra világossá tette álláspontját Mbappé ügyében, a Bayern arra vár, hogy leszereljen egy dél-koreai baka.

Di María visszatért a Benficához. A világbajnok, világbajnoki ezüstérmes, Copa América-győztes argentin szélsőnek lejárt a szerződése a Juventusnál, így szabad ügynökként került a Benficához. A lisszaboni klub volt európai karrierje első állomása 2007 és 2010 között.

Az Arsenal újabb nagy lépést tehet Declan Rice véglegesítése felé. A West Ham Unitedtől érkező középpályás minden idők legdrágább angol játékosa lesz a Premier League-ben, 105 millió fontos vételárával. Az Ágyúsok nem állnak meg, az Ajaxtól 38,5 millió fontért megveszik Julien Timbert. A korábban már megszerzett Kai Havertzet is ideértve az Arsenal ezzel átlépi majd (fontban és ebből következően euróban is) a 200 milliós határt. A klub a 2022–2023-as idényben 192,36 millió eurót költött, ez idáig a klubrekord. (2021–2022: 167,40).

A Manchester United André Onanáért száll harcba. A kameruni kapus szívesen menne az Old Traffordra, de az Internazionale az első, 39 millió fontos ajánlatot elutasította. Állítólag legalább 60 milliót szeretne kapni.

Thomas Tuchel, a Bayern München edzője londoni lakásán látogatta meg Harry Kane-t, aki a bajor klub első számú nyári célpontja. A középcsatár hajlik a váltásra, de a Tottenham – a klubja – új ajánlattal állt elő: kész jelentősen megemelni a csapatkapitány eddigi heti 200 000 fontos, tehát közel nyolcvanmillió forintos fizetését.

Maradva a Bayern Münchennél: a klub megejtette a Napoli középhátvédjének, Kim Min Dzsének az orvosi vizsgálatát. Mégpedig Dél-Koreában, miután a játékos éppen otthon teljesítette kötelező katonai szolgálatát, néhány órája – magyar idő szerint csütörtök hajnalban – „szerelt le”.

Luis Enriquét bejelentette vezetőedzőként a Paris Saint-Germain. A spanyol sztártréner egyelőre nem lehet biztos abban, hogy Kylian Mbappéval is együtt dolgozhat majd az új idényben. A csatár kitöltené a szerződését, de nem akar hosszabbítani. A PSG ellenben nem akarja ingyen elengedni 2024 nyarán. A klub álláspontja: vagy hosszabbítson, vagy mehet már a nyáron. A Real Madrid kész lenne 200 millió eurót fizetni a csatárért, aki viszont vár még egy kilencvenmilliós bónuszt a PSG-től.

A Marca mai címlapja egyrészt közli a francia klub elnökének, Nasszer el-Khelaifinek a véleményét („Ha nem hosszabbít a következő egy, legfeljebb két hétben, az ajtó nyitva áll”), másrészt közli a Madrid pozícióját: Órdago a Mbappé, Mindent vagy semmit Mbappéért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×